ΜΟΝΟ ΣΤΟ VOICENEWS! 15 επικίνδυνα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε! | Mikrometoxos.gr

ΜΟΝΟ ΣΤΟ VOICENEWS! 15 επικίνδυνα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

17.06.2016 13:59

Ορισμένες φορές, όταν το σώμα βιώνει αλλαγές και αντιμετωπίζει επικίνδυνα προβλήματα υγείας (π.χ. καρκίνος) μας προειδοποιεί με ορισμένα συμπτώματα, τα οποία έχουν στόχο να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αν παρουσιάζετε ορισμένα από τα παραπάνω συμπτώματα καλό θα ήταν να εξεταστείτε. Δεν εμπίπτει πάντοτε λόγος πανικού, απλά η πρόληψη είναι ο νούμερο 1 σύμμαχος της υγείας μας.

Για αυτό το λόγο πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο γιατρό αν:

1)Παρατηρήσετε αλλαγές στο δέρμα σας. Π.χ. αν μεγαλώσει κάποια ελιά ή κάποιο αλλόκοτο σημάδι.

2)Αν έχετε διαρκή κι επίμονο βήχα, δίχως όμως να καπνίζετε. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα πολλών νοσημάτων, το οποίο δεν πρέπει ποτέ να αγνοούμε.

3)Αν παρατηρήσετε αλλαγή στο μέγεθος του στήθους σας. Είναι ένα από τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες, το οποίο συνήθως συνοδεύεται από πόνο.

4)Αν έχετε διαρκώς φούσκωμα, δίχως κάποιον ιδιαίτερο πόνο. Συνήθως συνοδεύεται από κόπωση, απώλεια βάρους και πόνος στην πλάτη.

5)Αν εμφανίζετε προβλήματα κατά την ούρηση. Το πρόβλημα αυτό αφορά κατά κύριο λόγο τους άνδρες και μπορεί να είναι ένα από τα συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη.

6)Όταν οι λεμφαδένες σας είναι πρησμένοι. Πρόκειται για μικρούς αδένες, οι οποίοι βρίσκονται στο λαιμό, στις μασχάλες και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος σας. Συνήθως, όταν είναι πρησμένοι ο οργανισμός αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, έστω και μικρό (πχ κρύωμα).

7)Αν εντοπίζετε αίμα στα κόπρανα ή τα ούρα. Είναι επικίνδυνα συμπτώματα που δείχνουν ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας.

8)Αν παρατηρήσετε αλλαγές στη δομή, το σχήμα και το μέγεθος των όρχεων σας.

9)Αν δυσκολεύεστε να καταπιείτε τρόφιμα ή ποτά.

10)Αν ματώνετε δίχως κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

11)Αν εντοπίσετε πληγές ή σημάδια στην στοματική σας κοιλότητα.

12)Αν χάσετε απότομα βάρος, δίχως να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες και το πρόγραμμα άθλησής σας.

13)Αν έχετε συνεχώς πυρετό, δίχως κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Ίσως και να είναι σημάδι πως ο οργανισμός αντιμετωπίζει κάποιου είδους μόλυνση, αλλά καλό θα ήταν να κάνατε κάποιου είδους τσεκάπ.

14)Αν έχετε διαρκώς καούρα και δυσπεψία, ακόμη και όταν δεν καταναλώνετε βαριά τρόφιμα. Είναι κάποιο από τα σημάδια που φανερώνει στομαχική διαταραχή.

15)Αν είστε συνεχώς σε κατάσταση κόπωσης, ακόμη κι αν κοιμάστε επαρκώς κάθε βράδυ. Ίσως κάποιες ασθένειες του ορθού και του στομάχου να προκαλούν απώλεια αίματος, η οποία δεν έχει γίνει αντιληπτή. Καλό θα ήταν να εξεταστείτε.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017