Μια πριγκίπισσα… αρχισυντάκτρια | Mikrometoxos.gr

Μια πριγκίπισσα… αρχισυντάκτρια

17.02.2016 17:03

Ένα ευαίσθητο θέμα, ταμπού για αρκετούς γονείς, θίγει η Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ, στην σημερινή έκδοση της Huffington Post. Η 34χρονη Δούκισσα του Κέιμπριτζ έγινε για μία ημέρα, στις 17 Φεβρουαρίου, guest αρχισυντάκτρια στην βρετανική έκδοση της ιστοσελίδας Huffington Post. Η έκδοση της Huffington Post γίνεται σήμερα από το παλάτι του Κένσιγκτον και η Κέιτ Μίντλετον γράφει στο blog της ιστοσελίδας για την παιδική ψυχική υγεία.

«Δεν θα δίσταζα να ζητήσω βοήθεια από ειδικούς αν τα παιδιά μου, η Σάρλοτ και ο Γεώργιος, αντιμετώπιζαν πρόβλημα ψυχικής υγείας», έγραψε στο blog της η Κέιτ Μίντλετον, που έχει τεθεί επικεφαλής δύο φιλανθρωπικών οργανώσεων που στηρίζουν τα μη προνομιούχα παιδιά, την Place2Be και την The Art Room.

Μεταξύ άλλων, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έγραψε ότι κατανοεί πως υπάρχουν γονείς που δεν διαθέτουν τα χρήματα για να φροντίσουν τα παιδιά τους, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και αναφέρθηκε, επίσης, στις προκαταλήψεις που συχνά ακολουθούν τα σχετικά προβλήματα ενώ υποστήριξε ότι στην προκειμένη περίπτωση είναι τα σχολεία και οι τοπικές κοινότητες που καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο και να συνδράμουν αυτούς τους γονείς.

«Η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με την σωματική υγεία», έγραψε η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και τόνισε ότι τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ, σκοπεύουν να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους, τον πρίγκιπα Γεώργιο δύο ετών και την πριγκίπισσα Σάρλοτ, εννιά μηνών, να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους ενώ δήλωσε ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να διστάζουν να απευθύνονται σε ειδικούς όταν τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας με τον φόβο ότι θα τα ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή το στίγμα του προβλήματος.

Σχετική έρευνα που δημοσιεύει η Huffington Post κατέδειξε ότι το ένα τρίτο των γονιών στην Βρετανία θεωρούν ότι είναι «κακοί γονείς» αν τα παιδιά τους έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017