Μια αμερικανική φούσκα 1,4 τρισ δολ = 62 μεγαλύτερες τράπεζες στην ΕΕ | Mikrometoxos.gr

Μια αμερικανική φούσκα 1,4 τρισ δολ = 62 μεγαλύτερες τράπεζες στην ΕΕ

02.02.2016 10:21
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η φούσκα των 4 αμερικανικών εταιριών ξεπερνάει σε χρηματιστηριακή αξία και τις 15 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες
Αν ακόμη αναζητείται ο ορισμός της φούσκας στα χρηματιστήρια, μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη μια ακραία ερμηνεία. Θα συγκρίνουμε την απόλυτη φούσκα των διεθνών χρηματιστηρίων, τις εταιρίες νέας τεχνολογίας και κοινωνικής δικτύωσης…με τον πλέον παραδοσιακό κλάδο της Ευρώπης τις τράπεζες. Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι 4 εταιρίες στις ΗΠΑ έχουν χρηματιστηριακή αξία 1,4 τρισ. δολάρια.
Η Apple με κεφαλαιοποίηση 534 δισεκ. δολάρια, η Google με 517 δισεκ. δολάρια (Google ίσον μηχανές αναζήτησης) το Facebook έχει κεφαλαιοποίηση 327 δισεκ. δολάρια (ναι αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ανεβάζετε τις προσωπικές σας φωτογραφίες) και η Yahoo με 28 δισεκ. δολάρια. (Το Twitter έχει κεφαλαιοποίηση 12,5 δισεκ. δολάρια.
Ποιο πιστεύετε ότι είναι πιο ρεαλιστικό τα 12,5 δισεκ. του Twitter ή τα 327 δισεκ. δολάρια του Facebook). Αυτές οι 4 εταιρίες – που με εξαίρεση την Apple που παράγει το iphone 6 ή iPad στην Κίνα έναντι 80 δολαρίων – δεν παράγουν έχουν κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από τις 62 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης. Θα πείτε και ορθά, ούτε οι τράπεζες παράγουν αλλά τουλάχιστον οι τράπεζες διαπραγματεύονται πραγματικές αξίες.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η φούσκα των 4 αμερικανικών εταιριών ξεπερνάει σε χρηματιστηριακή αξία και τις 15 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες ή ισοδυναμεί με την αξία των 10 μεγαλύτερων τραπεζών διεθνώς. Η τράπεζα με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως είναι η Wells Fargo ενώ από τις ευρωπαϊκές την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση εμφανίζει η HSBC με περίπου 100 δισεκ. δολάρια και ακολουθούν Santander και BNP Paribas.

H αμερικανική φούσκα

Εταιρία Κεφαλαιοποίηση
1 Φεβρουαρίου του 2016
Apple 534 δισεκ. δολάρια
Google 517 δισεκ. δολάρια
Facebook 327 δισεκ. δολάρια
Yahoo 28 δισεκ. δολάρια
Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017