Με 153 ψήφους νόμος του κράτους το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο | Mikrometoxos.gr

Με 153 ψήφους νόμος του κράτους το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο

09.05.2016 09:00

Ψηφίστηκε χθες με 153 ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ το ασφαλιστικό- φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε σύνολο 296 βουλευτών, κατά ψήφισαν 143 βουλευτές σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις απουσίες: Ντόρα Μπακογιάννη (Ν.Δ), Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ), Κώστας Βλάσσης (ΠΑΣΟΚ) και Νίκος Μίχος ( Χ.Α).

Από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη γνωστοποιήθηκε ότι η βουλευτής της Ν.Δ αποχώρησε από τη Βουλή πριν από την ψηφοφορία για λόγους αιφνίδιας αδιαθεσίας.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές της Ν.Δ δήλωσαν παρόντες μόνον στο άρθρο 38 του νομοσχεδίου (αφορά μεταξύ άλλων την τρίμηνη παράταση του αγγελιοσήμου).

Κατά πληροφορίες, οι βουλευτές – δημοσιογράφοι της Ν.Δ εισηγήθηκαν να υπερψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το άρθρο με την παράταση του αγγελιοσήμου, αλλά προκρίθηκε τελικώς η “συμβιβαστική” λύση του “παρών”.

Παρά την χθεσινή “αφωνία” των ΑΝΕΛ, οι οποίοι (πέραν δύο βουλευτών) “‘ελαμψαν” δια της απουσίας τους από τον κατάλογο ομιλητών και τα κοινοβουλευτικά έδρανα, προκαλώντας ερωτήματα, καμία μεταβολή δεν προέκυψε στη σύνθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία βγήκε αλώβητη από την ψηφοφορία, ως διαβεβαίωνε το Μαξίμου όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017