Με το σταγονόμετρο η μεταφορά προσφύγων στον Πειραιά- «ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ» ΤΑ ΝΗΣΙΑ, «ΑΣΦΥΞΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

Με το σταγονόμετρο γίνεται η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στον Πειραιά, μετά από την απόφαση της Παρασκευής για καθυστέρηση μεταφοράς στο εσωτερικό της χώρας.

  • ΕΘΝΟΣ On Line

 
Με το σταγονόμετρο η μεταφορά προσφύγων στον Πειραιά

Το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 1, που μετέφερε 437 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και τη Χίο.

Την Παρασκευή, εκτιμήσεις ανέφεραν ότι 2.500 άνθρωποι φιλοξενούνταν στο
hot spot της Μόριας και στον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ.

Το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Διαγόρας, μεταφέροντας 52 μετανάστες από την Κω.

«Ασφυξία» στην Ειδομένη

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει δραματική… Περίπου 5.500 πρόσφυγες έχουν συνωστιστεί στον καταυλισμό, περιμένοντας να περάσουν τα σύνορα με την πΓΔΜ.

Οι αρχές της γειτονικής χώρας, όμως, δεν έχουν ανοίξει τα σύνορα από το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται στο σημείο όλο και περισσότεροι άνθρωποι και η απόγνωση να μεγαλώνει.

Το βράδυ της Παρασκευής, 80 Αφγανοί μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά. Την ίδια πορεία ακολούθησαν και άλλοι 120 Σύροι και Ιρακινοί. Υπολογίζεται ότι το Σάββατο στα Διαβατά φιλοξενούνται περίπου 2.000 πρόσφυγες.