Με στόχο την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού στην περιοχή βυθίσανε ένα Airbus A300 - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Με στόχο την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού στην περιοχή βυθίσανε ένα Airbus A300

06.06.2016 07:47

Το σκεπτικό ήταν το αεροσκάφος να λειτουργήσει σαν ύφαλος, να γίνει μαγνήτης για την υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα, γι’ αυτό και οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να βυθίσουν ένα Airbus A300 έξω από ένα τουριστικό θέρετρο στο Αιγαίο, με στόχο την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού στην περιοχή.
 

Το Airbus A300 βυθίστηκε στις 4 Ιουνίου στα ανοικτά του δημοφιλούς θερέτρου στο Κουσάντασι στο Αϊδίνι. Πρόκειται για ένα αεροσκάφος 36 ετών το οποίο είχε αγοραστεί από το δήμο του Αϊδινίου, από μια ιδιωτική αεροπορική επιχείρηση για 270.000 τουρκικές λίρες, ή αλλιώς περίπου 100.000 ευρώ.


Η Τουρκία αναζητά νέους τρόπους για την προώθηση της βασικής τουριστικής βιομηχανίας της, η οποία αναμένεται να υποστεί πλήγμα φέτος λόγω της κατάστασης της ασφάλειας, μετά από τις θανατηφόρες επιθέσεις σε πολλές περιοχές.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε το Κουσάντασι κέντρο του καταδυτικού τουρισμού και η προστασία της υποβρύχιας ζωής. Και με αυτούς τους στόχους στο μυαλό, έχουμε γίνει μάρτυρες σε ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια του κόσμου», δήλωσε ο δήμαρχος του Αϊδινίου, Εζλέμ Τσερτσιόγλου.

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση βύθισης του αεροπλάνου:

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017