Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τους τρεις βασικούς δείκτες | Mikrometoxos.gr

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τους τρεις βασικούς δείκτες

26.02.2016 00:01

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τους τρεις βασικούς δείκτες σε μια ημέρα που οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί τόσο με τη πορεία των τιμών του πετρελαίου που κάθε ημέρα μοιάζει να είναι απρόβλεπτη.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κέρδισε 212 μονάδες (1,29%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 16.697 μονάδες ενώ ο  Nasdaq που σημείωσε κέρδη 39 μονάδων (0,87%) έκλεισε στις 4.582 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 22 μονάδες (1.15%) στις 1.952 μονάδες.

Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν μετά το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που έκανε λόγο ότι ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας δήλωσε ότι η χώρα του, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και το Κατάρ συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στο Μάρτιο.

Ο Νasdaq κατέγραψε κέρδη με τη βοήθεια της μετοχής της Apple και άλλων μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών που περιόρισαν τις απώλειες των πρώτων ωρών της συνεδρίασης. Για τον S&P 500 ηγέτης κλάδος στα κέρδη ήταν ο χρηματοοικονομικός. Ο μοναδικός κλάδος που κατέγραψε μικρές απώλειες ήταν εκείνος της ενέργειας. Σημειώνεται πως ο S&p 500 κατόρθωσε να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 1.950 μονάδων και μένει να φανεί αν διατηρηθεί πάνω από αυτό έως το τέλος του μήνα.

Τα στοιχεία που αφορούν τις παραγγελίες προϊόντων μακράς διάρκειας και δημοσιεύτηκαν σήμερα, σημείωσαν αύξηση κατά 4,9% που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση τους τελευταίους δέκα μήνες. Ένα στοιχείο που είναι ενθαρρυντικό για την οικονομική ανάπτυξη, αποτελεί το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι παραγγελίες σε βιομηχανικά αγαθά και μεταλλικών εξαρτημάτων για την κατασκευή υπολογιστών.

Παράλληλα, σήμερα δημοσιεύτηκαν από την αμερικάνικη κυβέρνηση τα στοιχεία που αφορούν τον αριθμό νέων αιτήσεων για επιδόματα εργασίας. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 10.000 φτάνοντας τις 272.000. Ακόμη ο κινητός μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων έπεσε κατά 1.250 αιτήσεις, στις 272.000, που αποτελεί το χαμηλότερο μέγεθος από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017