Με μικτά πρόσημα, o S&P 500 κέρδισε 6 μονάδες (0,31%) στις 2.100 μονάδες και ο Dow 49 μονάδες (0,27%) στις 18.053

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε για τους τρεις βασικούς δείκτες η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται αυτή την περίοδο και είναι καλύτερα των αναμενόμενων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης ες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε απώλειες 19 μονάδων (0,40%) έκλεισε στις 4.940 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 6 μονάδες (0,31%) και έκλεισε στις 2.100 μονάδες.

Ο Dow Jones συνεχίζει να βρίσκεται πάνω από τις 18.000 μονάδες και σήμερα έκλεισε σε νέο υψηλό εννέα μηνών, παρά τη βουτιά της μετοχής της IBM. O S&P 500 με τα σημερινά κέρδη βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Δεκεμβρίου.

Οι κλάδοι που ενισχύθηκαν περισσότερο για τον S&P 500 ήταν της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών και των υλικών. Οι εν λόγω κλάδοι έχουν καταγράψει την χειρότερη απόδοση για τον δείκτη για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών.

«Θεωρώ ότι είναι θετικό στοιχείο πως ο κλάδος της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών είναι ακόμη ισχυροί» σχολίασε ο CEO της Chaikin Analytics κ. Marc Chailkin στο Marketwatch προσθέτοντας ότι η Wall δεν είναι μόνο η Netflix και η Tesla, οι οποίες είναι απλά το “ momentum” της σημερινής συνεδρίασης.

Στο μέτωπο των μάκρο, η κατασκευή νέων κατοικιών υποχώρησε σχεδόν κατά 9% το Μάρτιο, σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 1,09 εκατομμυρίων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Οι οικοδομικές άδειες βυθίστηκαν επίσης, αγγίζοντας χαμηλό 12 μηνών, στα 1,09 εκατομμύρια. Πρόκειται για πτώση 7,7% για το μήνα, αλλά αύξηση 4,6% σε επίπεδο έτους. Ενώ οι ενάρξεις νέων κατοικιών και οι οικοδομικές άδειες του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, τα στοιχεία του Μαρτίου υπογράμμισαν την ασταθή φύση της ανάκαμψης στον κλάδο της στέγασης. Οι ενάρξεις νέων μονοκατοικιών, οι οποίες είχαν αγγίξει υψηλό εννέα ετών τον περασμένο μήνα, μειώθηκαν κατά 9,2% σε ετήσιο ρυθμό 764.000 κατοικιών.

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, τα χειρότερα τριμηνιαία έσοδα των τελευταίων 14 ετών εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του 2016 η International Business Machines Corp., με τα κέρδη ωστόσο να διαμορφώνονται υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη του πρώτου τριμήνου υποχώρησαν 13% στα 2,01 δισ. δολάρια, ή 2,09 δολάρια ανά μετοχή, από τα 2,33 δισ. δολάρια, ή 2,35 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,35 δολάρια ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων εμφάνισε η Johnson & Johnson το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ προχώρησε και σε ανοδική αναθεώρηση του outlook για το σύνολο του έτους, οδηγώντας τη μετοχή σε άνοδο.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, κέρδη πρώτου τριμήνου του 2016 που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, τα έσοδα ωστόσο κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αναμενόμενα, όπως μετέδωσε το CNBC. Για το 2016, η εταιρεία αναβάθμισε τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 6,53 δολάρια-6,68 δολάρια από τα 6,43 δολάρια – 6,58 δολάρια και τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις στα 71,2 δις. δολάρια με 71,9 δισ. δολάρια από τα 70,8 δισ. δολάρια με 71,5 δισ. δολάρια.

* ,