Με μικρά κέρδη για τους τρεις βασικούς δείκτες της έκλεισε η Wall Street - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Με μικρά κέρδη για τους τρεις βασικούς δείκτες της έκλεισε η Wall Street

22.03.2016 00:01

Με κέρδη για τους τρεις βασικούς δείκτες έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τη Wall Street. H σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από τις συνεχείς εναλλαγές προσήμου καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν αρκετά επιφυλακτική.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί άλλωστε η ολοκλήρωση της πέμπτης διαδοχικής εβδομάδας κερδών και ότι η τρέχουσα εβδομάδα εμπεριέχει και την αργία της Μεγάλης Παρασκευής παραμονές της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 21 μονάδες (0,12%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.623 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε κέρδη 13 μονάδων (0,28%) έκλεισε στις 4.808 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 2 μονάδες (0,44%) και έκλεισε στις 2.051 μονάδες.

Για τον Dow Jones ήταν η έβδομη διαδοχική ημέρα κερδών, που αποτελεί το μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί από τον Οκτώβριο του 2015.  Οι κλάδοι που σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν της επικοινωνίας και της υγείας.

Στο μέτωπο των μάκρο, αίσθηση προκάλεσε η μείωση κατά 7,1% σε ετήσια βάση οι μεταπωλήσεις για τον Φεβρουάριο δίνοντας έτσι ένα ανησυχητικό σημάδι για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας. Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών, το μέγεθος αυτό είναι το χαμηλότερο από το Νοέμβριο.

Επενδυτές και αναλυτές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μια σειρά από δηλώσεις αξιωματούχων της Fed που έδωσαν σήμα νέας αύξησης των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Fed του San Francisco δήλωσε ότι θα υποστήριζε μια αύξηση των επιτοκίων αν συνεχίσει μέχρι τότε η αμερικάνικη οικονομία να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα κ. Denis Lockhart που δήλωσε ότι, μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε να δικαιολογήσει την αύξηση των επιτοκίων στην συνεδρίαση του Απριλίου.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρέθηκαν σήμερα τα νέα από συγχωνεύσεις εταιρειών που βρίσκονται σε «έξαρση». Συγκεκριμένα, η Marriott International Inc ανακοίνωσε ότι κατέθεσε υψηλότερη προσφορά για την Starwood Hotels and Resorts Worldwide, η οποία έγινε αποδεκτή από την εταιρία στην οποία ανήκουν οι αλυσίδες ξενοδοχείων Sheraton και Westin. Η νέα προσφορά σε μετοχές και μετρητά ανέρχεται στα 79,53 δολάρια ανά μετοχή, ή 13,6 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, συγχώνευση μεταξύ ίσων, εξ’ ολοκλήρου με μετοχές, σχεδιάζουν οι εταιρείες ανάλυσης πληροφοριών IHS Inc. and Markit Ltd., όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, επικαλούμενο την ανακοίνωση των εταιρειών, η αξία της συμφωνίας ανέρχεται στα πάνω από 13 δισ. δολάρια και η εταιρεία που θα προκύψει θα ονομαστεί IHS Markit, με έδρα το Λονδίνο. Οι μέτοχοι της IHS, με κεφαλαιοποίηση 7,5 δισ. δολαρίων, θα κατέχουν το 57% της νέας εταιρείας, ενώ εκείνοι της Markit, με κεφαλαιοποίηση 5,2 δισ. δολάρια, το υπόλοιπο 43%.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017