Με ενδιαφέροντα θέματα είναι γεμάτο τo καλεντάρι της τρέχουσας εβδομάδας

Το ημερολόγιο της εβδομάδας παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον, τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών.

ΣΗΜΕΡΑ 18 Ιανουαρίου, η Εθνική Τράπεζα θα πραγματοποιήσει την έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την έγκριση της πώλησης της Finansbank, ενώ την ίδια ημέρα θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση οι μετοχές της Τράπεζας Αττικής.

Στο περιθώριο της συνόδου του Νταβός, μεθαύριο Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα – Λαγκάρντ με θέμα το Ελληνικό χρέος. Στις 22 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η πρώτη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας για το 2016 από την S&P.

Εντός της εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την Αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει βελτίωση του τιμήματος από την πλευρά της Cosco, προκειμένου να κλείσει το εγχείρημα της πώλησης του 67%.

“Στο εξωτερικό η Δευτέρα 18 Ιανουαρίου είναι αργία για τις Αμερικανικές Αγορές.

Οι δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων του δ’ τριμήνου ξεκίνησαν και η πιο σημαντική ημερομηνία, την ερχόμενη εβδομάδα, είναι η Τρίτη καθώς ανακοινώνουν Bank of America, IBM και E-bay.

Επίσης η Τρίτη 19 Ιανουαρίου μπορεί να αποτελέσει ημερομηνία κλειδί για τις Αγορές, αφού πριν το ξεκίνημα της συνεδρίασης θα είναι γνωστά τα στοιχεία του ΑΕΠ της Κίνας για το τέταρτο τρίμηνο, με τις προηγούμενες εκτιμήσεις να κινούνται στην περιοχή του 6,92%”.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ