Με βαρύ ποινικό μητρώο οι καταζητούμενοι για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο 24ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ

Με βαρύ ποινικό μητρώο οι καταζητούμενοι για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Βαρύ φαίνεται πως είναι το ποινικό μητρώο δυο εκ των τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται ως οι βασικοί υπαίτιοι του ξυλοδαρμού του Γ. Κουμουτσάκου και αναζητούνται από τις ελληνικές αρχές. Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 24χρονος συλληφθείς που υποστήριξε ότι «προστάτευσε» τον βουλευτή της ΝΔ.

Με βαρύ ποινικό μητρώο οι καταζητούμενοι για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Ο ένας είναι ο νεαρός με το κασκέτο που ρίχνει τη μπουνιά στον κ. Κουμουτσάκο. Πρόκειται για έναν 23χρονο που έχει συλληφθεί το 2011 για επίθεση σε αλλοδαπό στον Πειραιά, τον οποίο μάλιστα ξυλοκόπησε ενώ συνελήφθη ξανά το 2015 για το νόμο περί όπλων έχοντας νωρίτερα προσαχθεί στο ΑΤ Καλλιθέας.

Όταν οι αστυνομικοί χθες έκαναν έρευνα στο σπίτι του βρήκαν αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής. Γίνεται μάλιστα έρευνα σε βίντεο που έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί από παλιότερες συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής για να δουν εάν μπορέσουν να τον εντοπίσουν σε κάποια ή κάποιες εξ αυτών.

Το δεύτερο άτομο είναι φίλος του 23χρονου και επίσης γρονθοκοπεί τον κ. Κουμουτσάκο. Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν φυσίγγια από καλάσνικοφ καθώς επίσης και σουγιάδες.

Σύμφωνα με βίντεο που εξετάστηκαν στην κρατική ασφάλεια φαίνονται τα δυο αυτά άτομα να συνομιλούν και να έχουν επαφή και στη διάρκεια της συγκέντρωσης των Ποντίων.

Πέρα από αυτά τα δυο άτομα, η αστυνομία αναζητάει μια μελαχρινή κοπέλα που ήταν μαζί με τους δυο προαναφερθέντες και η οποία έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, τη μια φορά για επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα και τη δεύτερη για κλοπή από πολυκατάστημα.

Χθες, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής διέταξε να γίνει έρευνα για το πως αντέδρασαν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο του γρονθοκοπήματος.

Τα μέλη της διμοιρίας ρωτήθηκαν από συναδέλφους τους και επέμειναν ότι έπρεπε πρώτα να προστατεύσουν τον κ. Κουμουτσάκο και μετά τη Βουλή γιατί υπήρχε κίνδυνος εισόδου στο κοινοβούλιο.

Θεωρούν μάλιστα πως όσοι έδρασαν στον ξυλοδαρμό του βουλευτή το έκαναν προσχεδιασμένα ενώ στην ΕΔΕ που θα γίνει θα ελεγχθούν ακόμα και οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Κουμουτσάκου για να διαπιστωθεί εάν ενήργησαν και αυτοί όπως έπρεπε.