Με βάση το σύνολο των δημοσκοπήσεων από τις μεγάλες εταιρείες Ανάλυση των τελικών μετρήσεων - Κάτω απ' τη μονάδα η διαφορά - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Με βάση το σύνολο των δημοσκοπήσεων από τις μεγάλες εταιρείες Ανάλυση των τελικών μετρήσεων – Κάτω απ’ τη μονάδα η διαφορά

20.09.2015 00:07

 

Το απόλυτο ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρωτιά στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου περιγράφουν οι τελικές δημοσκοπήσεις των εταιρειών Metron Analysis, MRB και Rass.

 

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, από την ανάλυση των μετρήσεων προκύπτει ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ είναι μικρότερη από μία μονάδα. Την ίδια στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο ποιο κόμμα θα καταλάβει την τρίτη θέση. Ασαφής είναι και η εικόνα για το αν τα κόμματα που βάση των δημοσκοπικών ευρημάτων δίνουν μάχη για να μπουν στη Βουλή, δηλαδή η Λαϊκή Ενότητα, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, θα καταφέρουν τελικώς να ξεπεράσουν το όριο του 3% ώστε να εκπροσωπηθούν στην επόμενη Βουλή.

Από την ανάλυση της τελικής μέτρησης που διεξήγαγε η Metron Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συγκεντρώνει 31,4%, μόλις 0,4% μπροστά απότη ΝΔ. Το κόμμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 31%. Στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή με 7,4% και ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,3%.

Η μέτρηση της Metron Analysis δείχνει ότι η πέμπτη θέση θα πάει στο ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) με ποσοστό 5,9%, ενώ το Ποτάμι συγκεντρώνει 5,7%. Ακολουθούν η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,1%, ποσοστό που φαίνεται να καταλαμβάνουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (3,1%) επιτυγχάνοντας οριακά την είσοδό τους στη Βουλή.

Από την ανάλυση της δημοσκόπησης της Rass ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προηγείται με 0,8% της ΝΔ. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ τείνει στο 31,8%, η ΝΔ κινείται στο 31% και η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 6,8%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ) με 5,8%, το Ποτάμι με 5%, η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων με 3% και οι ΑΝΕΛ με 2,8%.

Ενδιαφέρουσα είναι και η μέτρηση της MRB που δείχνει και αυτή τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ με ποσοστό 0,7%. Τρίτο κόμμα σ’ αυτή την έρευνα είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ) ενώ τόσο η Ένωση Κεντρώων, όσο και η Λαϊκή Ενότητα με τους ΑΕΛ μοιάζει ότι μένουν εκτός Βουλής.

Από την ανάλυση της έρευνας της MRB προκύπτει ότι στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ καταμετράται στο 28,4%, τη ΝΔ στο 27,7%, το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) στο 5,5, το ΚΚΕ με 5,1% ποσοστό που φαίνεται να συγκεντρώνει και η ΧΑ και το Ποτάμι με 4,5%. Ποσοστό 2,9% φαίνεται να συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων, 2,8% η Λαϊκή Ενότητα και 2,5% οι ΑΝΕΛ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017