Με βάση το μοντέλο Buffett οι μετοχές θα έχουν αρνητική απόδοση τα επόμενα 10 χρόνια! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Με βάση το μοντέλο Buffett οι μετοχές θα έχουν αρνητική απόδοση τα επόμενα 10 χρόνια!

16.06.2016 02:07

Οι μετοχές δεν είναι ελκυστικές σε σχέση με τα ομόλογα την τρέχουσα περίοδο.

Μια καλή μεθοδολογία αναφέρει το Business insider παρουσιάζει ήδη από το 1992 ο Warren Buffett.

Warren Buffett’s favorite investment tool says stocks will have a negative return over the next decade

_
Σε επιστολή του προς τους μετόχους της Berkshire Hathaway εκείνη τη χρονιά, πρότεινε το εξής… Οι επενδυτές να σταθμίσουν απλώς τις αποτιμήσεις των μετοχών έναντι των ομολόγων και να αγοράσουν όποιο από τα δύο είναι πιο ελκυστική επένδυση.


Κοιτάζοντας τα ομόλογα σήμερα, το 10ετές αμερικανικό ομόλογο βρίσκεται στο 1,6%, το γερμανικό στο 0,01% ενώ αρνητικές είναι οι αποδόσεις στο Ιαπωνικό ομόλογο.
Ο Warren Buffet μας δίνει ένα αποτελεσματικό τρόπο. Ο δείκτης αποτίμησης της χρηματιστηριακής αγοράς ως προς το ΑΕΠ, είναι πολύ υψηλός σε σχέση με τις μελλοντικές αποδόσεις των 10 ετών ομολόγων.


Ήδη στις ΗΠΑ η χρηματιστηριακή αγορά αποτιμάται πολύ υψηλά.  Στην πραγματικότητα, είναι τόσο υψηλή αξία ώστε να προβλέπει μια αρνητική μέση ετήσια απόδοση κατά την επόμενη δεκαετία. Έτσι, ενώ τα ομόλογα εμφανίζουν «υπερβολικά χαμηλές αποδόσεις φαίνεται να είναι πολύ ελκυστικές, σύμφωνα με το μέτρο αυτό, έναντι των μετοχών» Θα σκεφθείτε ότι κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι επιφυλάσσει η επόμενη δεκαετία.
Η ιστορία δείχνει ότι οι επενδυτές θα απογοητευτούν αν περιμένουν καλές αποδόσεις και από τις μετοχές και από τα ομόλογα.

Marketcap to GDP

ForcastReturns

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017