Με απώλειες το ξεκίνημα της εβδομάδας για την Wall Street – Ο S&P 500 έχασε 1,57% στις 1.877 μονάδες

Με απώλειες το ξεκίνημα της εβδομάδας για τη Wall

H νέα σημερινή βουτιά των τιμών του πετρελαίου που έφτασε περίπου στο 6% επηρέασε αρνητικά το κλίμα στη Wall Street την πρώτη ημέρα της εβδομάδας. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η πρώτη κερδών για το 2016.

Ο «μαύρος χρυσός» παραμένει ο κυριότερος ρυθμιστής των τάσεων των τριών βασικών δεικτών, σε μια εβδομάδα που οι επενδυτές αναμένουν μια σειρά από ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 αλλά και τη νέα δήλωση της Fed.

Σε αυτό το κλίμα βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 209 μονάδες (1,30%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 15.885 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε 73  μονάδες ( 1,59%) και έκλεισε στις 4.518 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 30 μονάδες  (1,57%) και τερμάτισε τις συναλλαγές στις 1.877 μονάδες.

Όπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών προσπαθώντας να διακρίνουν αν η οικονομία διατηρεί την ορμή της ή έστω έχει σταθεροποιηθεί. Παράλληλα, θεωρούν σημαντικό για το πως η Fed αξιολογεί την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Για τους τρεις βασικούς δείκτες οι απώλειες διευρύνθηκαν προς τη λήξη της συνεδρίασης με τον τομέα της ενέργειας να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα, με απώλειες 4%. Για τον S&P 500, οι κλάδοι της ενέργειας, των υλικών και ο χρηματοοικονομικός «ηγούνται» των απωλειών για το 2016 καθώς έχουν χάσει περίπου 10% σε σύγκριση με πέρυσι.

Αυτή την εβδομάδα, θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μεταξύ άλλων, η Apple, η 3Μ, η Procter & Gamble, η  Boeing Co., η Microsoft Copr.

Σε αυτό το κλίμα, η μετοχή της McDonald’s Corp κέρδισε 0,68%  καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 1,21 δισ. δολάρια ή 1,31 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 1,1 δισ. δολάρια ή 1,13 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tyco International PLC έκανε άλμα 11,64% την ώρα που σε συμφωνία συγχώνευσης κατέληξαν η Johnson Controls και η Tyco International, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα, δημιουργώντας μια εταιρεία με συνολική κεφαλαιοποίηση 36 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η μετοχή του Twitter έκανε βουτιά 4,60% μετά το δημοσίευμα του Reuters πως τέσσερα ανώτερα στελέχη του πρόκειται να αποχωρήσουν από την εταιρεία. Επίσης, την Κυριακή το βράδυ ο Τζέσιον Τοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας video streaming του Twitter ανακοίνωσε και αυτός την παραίτησή του από την εταιρεία, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται να ενταχθεί στην ομάδα εικονικής πραγματικότητας της Google.

Νωρίτερα, με απώλειες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση για την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στον απόηχο του διήμερου ράλι που πραγματοποίησαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

* ,