Με απώλειες έκλεισε η Wall Street για τους τρεις βασικούς δείκτες- Κάτω πάλι το πετρέλαιο | Mikrometoxos.gr

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street για τους τρεις βασικούς δείκτες- Κάτω πάλι το πετρέλαιο

09.12.2015 00:18

Παράλληλα, τα αδύναμα εμπορικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην Κίνα θέτουν νέα ερωτηματικά σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν για πέμπτο διαδοχικό μήνα προκαλώντας ανησυχία πως η ζήτηση της χώρας για πετρέλαιο θα αυξηθεί με βραδύτερο ρυθμό και θα επιδεινώσει την παγκόσμια πλεονασματική προσφορά. Το γεγονός αυτό επηρέασε αρνητικά το κλίμα στη Wall από το ξεκίνημα.Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 163 μονάδες (0.92%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.568 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 4 μονάδων (0,07%) και έκλεισε στις 5.098 μονάδες και ο S&P 500 έχασε 13 μονάδες (0,63%) τερματίζοντας τις συναλλαγές στις 2.064 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq κατάφερε να καλύψει τις απώλειες του 1% που σημείωνε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Οι εταιρείες βιοτεχνολογίας «αντιστάθηκαν» με τον κλάδο της υγείας να είναι ο μοναδικός με κέρδη σήμερα στον S&P. Στον Dow Jones, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η Εxxon Mobil  Corp (2,83%) με την  Boeing Co. ( 2,33%) και τη Goldman Sachs Group Inc ( 1,39%) να ακολουθούν ενώ η μετοχή της Nike κέρδισε 0,08%.

———————–

Πτώση για τρίτη διαδοχική ημέρα για το πετρέλαιο, που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα, παραμένοντας κοντά σε χαμηλά επίπεδα σχεδόν 7ετίας.

Το αργό πετρέλαιο WTI παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 14 cents ή 0,4% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 37,51 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το πετρέλαιο τύπου brent παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 47 cents ή 1,2% κλείνοντας τις συναλλαγές στα 40,26 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο.

Σήμερα, η Αρχή Ενέργειας των ΗΠΑ αναθεώρησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή του 2015 στα 9,33 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα από το προηγούμενο επίπεδο που ήταν στα 9,29 εκατ. Επιπλέον, στην ίδια έκθεση, υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τις τιμές του WTI τόσο για φέτος όσο και για το επόμενο έτος.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017