Μεταναστευτικό: Πλαστικές σφαίρες, χημικά και πετροπόλεμος στην Ειδομένη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μεταναστευτικό: Πλαστικές σφαίρες, χημικά και πετροπόλεμος στην Ειδομένη

13.04.2016 20:26

Σε μία προσπάθεια να αποτραπεί ενδεχόμενη προσέγγιση προσφύγων, δύο διμοιρίες ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν παραταχθεί μπροστά στον φράχτη ο οποίος έχει υψωθεί στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Νωρίτερα σημειώθηκαν νέα επεισόδια, όταν μια ομάδαπροσφύγων και μεταναστών, καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με μαντίλια, προσπάθησε να ρίξει για ακόμη μία φορά τον φράχτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, προς τον φράχτη κινήθηκαν αρχικά Αφγανοί και Μαροκινοί. Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ έκαναν, όπως και την περασμένη Κυριακή, χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών.  Το αποτέλεσμα ήταν και σήμερα αρκετά άτομα να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα και να χρειαστεί να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Η ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή παραμένει αποπνικτική, ενώ περίπου 100 μετανάστες βρίσκονται διασκορπισμένοι στα χωράφια, δίπλα στην περίφραξη, έχοντας επιδοθεί σε πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς των Σκοπίων.

Από το πρωί η ελληνική αστυνομία πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους στη γέφυρα του Αξιού, στην κατεύθυνση προς την Ειδομένη, ενώ νωρίτερα προχώρησαν και στη σύλληψη μίας Γερμανίδας επειδή είχε στην κατοχή της σπρέι πιπεριού. Η αστυνομία επέμεινε στους ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και το απόγευμα εντόπισε άλλους τέσσερις αλληλέγγυους, τρεις Νορβηγούς (δύο άνδρες και μία γυναίκα) και μία Βρετανίδα, προχωρώντας στη σύλληψή τους, καθώς στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, κουβαλούσαν έναν ασύρματο, ενώ δεν ανήκαν επισήμως σε κάποια από τις οργανώσεις που βοηθούν τους πρόσφυγες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017