Μεταλλική γεύση στο στόμα: Οι 8 πιθανές αιτίες - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μεταλλική γεύση στο στόμα: Οι 8 πιθανές αιτίες

27.10.2015 11:39

Μεταλλική γεύση στο στόμα: Οι 8 πιθανές αιτίες

Μήπως τον τελευταίο καιρό νιώθετε ότι έχετε στο στόμα σας… κέρματα;

Η μεταλλική γεύση στο στόμα μπορεί να οφείλεται σε κακές συνήθειες που έχετε υιοθετήσει ή σε κάποιο πρόβλημα υγείας που δεν έχετε αντιληφθεί.

Δείτε ποιες είναι οι 8 συνηθέστερες αιτίες της μεταλλικής γεύσης στο στόμα.

1. Κακή στοματική υγιεινή

Εάν δεν πλένετε τακτικά τα δόντια σας και δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντικό νήμα, αναπτύσσονται στη στοματική κοιλότητα μικροοργανισμοί που προκαλούν ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα και λοιμώξεις. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα αυτά με την καθοδήγηση του οδοντιάτρου σας και να προλάβετε παρόμοιες επιπλοκές στο μέλλον βουρτσίζοντας τα δόντια σας συστηματικά και χρησιμοποιώντας σε καθημερινή βάση οδοντικό νήμα.

2. Φάρμακα

Τα αντιβιοτικά και ορισμένα άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να αλλοιώσουν τη γεύση. Όταν απορροφάται το φάρμακο από τον οργανισμό, κάποια συστατικά του απελευθερώνονται στο σάλιο, προκαλώντας τη χαρακτηριστική μεταλλική γεύση. Επίσης, ορισμένα φάρμακα (π.χ. αντικαταθλιπτικά) προκαλούν ξηροστομία κι έτσι αλλοιώνουν τη γεύση.

3. Πολυβιταμίνες

Πολυβιταμίνες που περιέχουν μέταλλα όπως ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και το χρώμιο, καθώς και συμπληρώματα σιδήρου ή ασβεστίου που χορηγούνται σε εγκύους μπορεί να ευθύνονται για την παροδική αλλαγή στη γεύση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017