Μειώσεις ξενοδοχειακών τιμών στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μειώσεις ξενοδοχειακών τιμών στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις

16.01.2016 02:46
Παρατηρώντας την πορεία των ξενοδοχειακών τιμών στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, διακρίνονται κυρίως μειώσεις, με τις μεγαλύτερες να παρατηρούνται στη Δρέσδη (25,5%), στο Μάντσεστερ (22%), στο Λονδίνο (19,5%), στην Πράγα (18,3%) και τη Βιέννη (17,6%). Η πιο ακριβή πόλη για το μήνα αυτό παραμένει το Μονακό, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 252 ευρώ, αποτελώντας και μία από τις λίγες πόλεις που εμφάνισαν αύξηση, αφού τον προηγούμενο μήνα η αντίστοιχη τιμή ήταν στα 239 ευρώ.
Η Αθήνα είναι μια από τις πόλεις που δεν παρουσίασαν καμία απολύτως μεταβολή στις τιμές σε μηνιαία βάση, όπως η Βουδαπέστη και η Σόφια.
Σε ετήσια βάση, ωστόσο, οι τιμές παίρνουν αντίθετη πορεία από την πτωτική που έχουν συγκρίνοντας κάθε μήνα με τον προηγούμενο. Μεταξύ των τιμών του περσινού και του φετινού Ιανουαρίου, παρατηρούνται κυρίως αυξήσεις στις ξενοδοχειακές τιμές της Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό μεταβολής να εμφανίζεται στις τιμές του Πόρτο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 21,1%.
Τα ξενοδοχεία της Αθήνας, παρότι διατήρησαν τις τιμές τους σταθερές συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2015, φαίνεται να τις αύξησαν κατά 10,8% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2015, με τη μέση τιμή ωστόσο να διατηρείται χαμηλά σε σχέση με άλλες πόλεις και πιο συγκεκριμένα στα 82 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
Τέλος, μεταξύ των πόλεων που μείωσαν τις τιμές, τόσο συγκριτικά με πέρυσι, όσο και σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φαίνεται να είναι το Παρίσι, η Ρώμη, η Βιέννη, η Κωνσταντινούπολη και το Μόναχο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017