Μειωμένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε το 2015 η Alpha Trust ΑΕΔΑΚ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μειωμένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε το 2015 η Alpha Trust ΑΕΔΑΚ

16.04.2016 02:25

Μείωση μεγεθών για Alpha Trust ΑΕΔΑΚ

 

Μειωμένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε το 2015 η Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, η διοίκηση της οποίας ωστόσο εκτιμά ως θετικό το γεγονός ότι, παρά την απίστευτη συσσώρευση εκτάκτων περιστάσεων, η εταιρεία μπορεί να εμφανίσει ένα ακόμη κερδοφόρο ισολογισμό για το 2015.

Η εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. εταιρεία, εμφάνισε πέρυσι, σε ενοποιημένο επίπεδο,  κύκλο εργασιών μειωμένο κατά 17,26%, στα 5,46 εκατ. ευρώ από 6,60 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA μειώθηκαν κατά 43,14% και διαμορφώθηκαν στο 0,94 εκατ. από 1,66 εκατ., ενώ τα κέρδη μετά από φόρους συρρικνώθηκαν στο 0,02 εκατ. από 0,98 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων στις 31/12/2015 διαμορφώθηκε σε 4,88 εκατ. από 5,21 εκατ., ενώ  μειωμένο σχεδόν κατά το ήμισυ ήταν το σύνολο των υποχρεώσεων, στα 4,52 εκατ. από 8,81 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, στην Ελλάδα η περσινή χρονιά επηρεάστηκε από γεγονότα όπως οι εκλογές και η κυβερνητική αλλαγή, οι έντονες πιέσεις και ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, το δημοψήφισμα, το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων, το ουσιαστικό πάγωμα συναλλαγών πελατών διαρκείας, οι δεύτερες εκλογές, η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση σε τρία χρόνια των τραπεζών ύψους 15 δισ. ευρώ και ο μηδενισμός των παλαιών μετοχών, καθώς και το προσφυγικό ζήτημα, το οποίο -σύμφωνα με την εταιρεία- δείχνει ότι θα μας ταλανίζει επί μακρόν.

Διεθνώς, όπου και ο όγκος της δραστηριότητας της εταιρείας, η διοίκηση επισημαίνει ότι η σταθερά ανοδική πορεία όλων των αξιών μοιάζει να τερματίστηκε λόγω της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και της ανόδου των επιτοκίων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη διοίκηση, το 2015, σημειώθηκαν μεγάλες διακυμάνσεις στα νομίσματα, και νευρικότητα στις αγορές κεφαλαίου η οποία συνεχίζεται και κατά το τρέχον έτος, ωστόσο οι αναλύσεις τις εταιρείας είχαν προβλέψει σε μεγάλο ποσοστό τις εξελίξεις αυτές με αποτέλεσμα να μην αιφνιδιαστούν οι διαχειριστές και να υπεραποδώσει στο μέγιστο μέρος των κεφαλαίων υπό διαχείριση.

Στην Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, οι παραπάνω αρνητικές συνθήκες περιόρισαν την αξία του ενεργητικού των υπό διαχείριση Α/Κ κατά 17 εκατ. ή ποσοστό 9,26%, ενώ το ισοζύγιο εισροών – εκροών είχε επίσης αρνητική επίδραση κατά 4,87 εκατ. ευρώ . Παρά ταύτα, η εταιρεία διατήρησε την 6η θέση στην κατάταξη βάσει μεριδίων αγοράς, με μερίδιο που διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 2,31%.

Η διεκδίκηση νέων αναθέσεων, η έμφαση στην δημιουργία εταιρικών και ιδιωτικών συνταξιοδοτικών και αποταμιευτικών προγραμμάτων και η αφοσίωση της εταιρείας στη συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων, παραμένει στρατηγικός στόχος της εταιρείας.

Αναφορικά με το μέρισμα, το διοικητικό συμβούλιο, αναμένοντας τις εξελίξεις στη χώρα και την Ευρωζώνη, ευελπιστεί να έχει την δυνατότητα να προτείνει τη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2015.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017