Μεβγάλ: Προχωρημένες οι συζητήσεις με fund == Υπέρ της συνεργασίας με Bain Capital – Bartons η νέα διοίκηση της εταιρείας

 

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση της στρατηγικής της συνεργασίας με το επενδυτικό σχήμα Bain CapitalBartons βρίσκεται η Μεβγάλ, στην οποία για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια άλλαξε η διοίκησή της.

Συγκεκριμένα, χθες, ανακοινώθηκε πως η γενική συνέλευση της Μεβγάλ, που συνεδρίασε στις 20 Ιανουαρίου, αποφάσισε την αλλαγή διοίκησης, έπειτα από αίτημα των Δημήτρη και Δόμνας Συμεωνίδη, Μαίρης Χατζάκου και Δέλτα Τρόφιμα. Υπενθυμίζεται ότι υπό την διοίκηση της κας Χατζάκου είχε πραγματοποιηθεί η αρχική συμφωνία για την είσοδο της Δέλτα (Vivartia) στο μετοχικό κεφάλαιο της Μεβγάλ.

Παράλληλα, γίνεται λόγος συνέχιση των συζητήσεων με επενδυτικό fund, οι οποίες μάλιστα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Στη συνέλευση, το 57% των μετόχων ψήφισε υπέρ της αλλαγής του διοικητικού συμβουλίου, με απομάκρυνση του κ. Παπαδάκη, καθώς τα τελευταία χρόνια οι οικονομικοί δείκτες της εταιρείας κρίνονται μη ικανοποιητικοί, γεγονός το οποίο αναφέρεται ότι οδήγησε τους μετόχους να προβούν σε αυτήν την ενέργεια.

Τη διοίκηση αναλαμβάνει πενταμελές διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Δημήτρη Συμεωνίδη,  αντιπρόεδρο την Μαίρη Χατζάκου και μέλη τους Δόμνα Συμεωνίδη, Γεώργιο Γουλιέλμο και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο-Χατζάκο.

Καθήκοντα γενικού διευθυντή αναλαμβάνει ο Ηλίας Μηντζιαρίδης, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία από το 1975 στην οικονομική διεύθυνση.

Από την εταιρεία επισημαίνεται ότι «με την εμπειρία της σημερινής διοίκησης και την αρωγή της μετόχου ΔΕΛΤΑ, η ΜΕΒΓΑΛ στοχεύει να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης, με αποτελέσματα που θα ικανοποιούν τις πιστώτριες τράπεζες, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν εμπιστευθεί και στηρίξει την εταιρεία.

Παράλληλα, οι συνομιλίες με το επενδυτικό fund βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και η νέα διοίκηση θα επιδιώξει τη συνεργασία αυτή προς όφελος της ΜΕΒΓΑΛ».