Μαρινόπουλος: Παραμένουμε σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες, για την ανάπτυξη ενός συνολικού στρατηγικού πλάνου | Mikrometoxos.gr

Μαρινόπουλος: Παραμένουμε σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες, για την ανάπτυξη ενός συνολικού στρατηγικού πλάνου

22.06.2016 18:20

Mε αφορμή τις πληροφορίες ότι το deal με τον Σκλαβενίτη οδηγείται σε “ναυάγιο”, η εταιρεία Μαρινόπουλος αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως “Η Μαρινόπουλος βρίσκεται εν μέσω του απαιτητικού και χρονοβόρου εγχειρήματος που στοχεύει στην επάνοδο της λειτουργίας της εταιρείας στην κανονικότητα, το συντομότερο δυνατόν”.

Όπως σημειώνει: “Παραμένουμε σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες μας, για την ανάπτυξη ενός συνολικού στρατηγικού πλάνου που θα επιτρέπει στην εταιρεία όχι μόνο να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει αλλά και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμα βιώσιμης λύσης.

Αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες μας παραμένουν η διασφάλιση των εργαζομένων μας, οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας και το χτίσιμο της εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό, που μας στηρίζει σε μια πορεία 54  ετών.

Θα επανέλθουμε με σχετικές ενημερώσεις βάσει των εξελίξεων εντός των επόμενων εβδομάδων”.

Νωρίτερα, σε δημοσίευμά του με τίτλο “Μαρινόπουλος: Κλινικά νεκρό το deal με Σκλαβενίτη”, το Capital.gr, μετέδιδε:

Στα βράχια οδηγείται, το deal που προέβλεπε τη μεταβίβαση των 33 υπερμάρκετ της Μαρινόπουλος σε νέα εταιρεία που θα δημιουργούσαν η Μαρινόπουλος και η Σκλαβενίτης.

Το συγκεκριμένο “ναυάγιο” οφείλεται, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη σε τεχνικές δυσκολίες και νομικά κωλύματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα.

Τα ζητήματα αυτά αφορούν κατά κύριο λόγο στη διαχείριση των χρηματοοικονομικών ζητημάτων της Μαρινόπουλος και δη στα 2.000 εξώδικα που έχουν στείλει προμηθευτές της τελευταίας στην αλυσίδα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως και η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει προβάλει ενστάσεις ζητώντας αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της νέας εταιρείας. Πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε έχουν διαψευστεί από την Ανεξάρτητη Αρχή, αναφέρουν πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού φέρεται να έχει ζητήσει τη μη συμμετοχή της οικογένειας Μαρινόπουλος ή στελέχους της εταιρείας στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.

Βέβαια ακόμη δεν έχουν πέσει οι τίτλοι τέλους σε αυτό το deal, αν και οι πιθανότητες αναβίωσης θεωρούνται μικρές, και αυτό γιατί πρέπει να ξεπεραστούν τα ζητήματα που έχουν ανακύψει. Στην περίπτωση που ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια η Σκλαβενίτης φέρεται να παραμένει πρόθυμη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Πάντως στελέχη της αγοράς σχολίαζαν πως το σχέδιο που εκπόνησε η Μαρινόπουλος υπερεκτιμήθηκε, αφού μόλις σε διάστημα 2-3 μηνών αποδεικνύεται ότι δεν είναι βιώσιμο. Για τον λόγο αυτό τα ίδια στελέχη ανέφεραν στο Capital.gr πως απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές κινήσεις για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, δηλαδή να βρεθούν εκτεθειμένοι χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και ένα ολόκληρο οικοσύστημα επιχειρήσεων που εξαρτώνται από την επιβίωση της Μαρινόπουλος.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017