ΜΑΞΙΜΟΥ: Δεν κάνουμε μονομερείς ενέργειες αλλά πιέζουμε για λύση | Mikrometoxos.gr

ΜΑΞΙΜΟΥ: Δεν κάνουμε μονομερείς ενέργειες αλλά πιέζουμε για λύση

13.04.2016 16:55

Η ελληνική κυβέρνηση νομοθετεί στο πλαίσιο της συμφωνίας του καλοκαιριού, δεν προχωρά σε μονομερείς ενέργειες, αλλά πιέζει για λύση, τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου με ανεπίσημο σημείωμά του. 

Όπως εξηγεί:

1.    Τα νομοθετήματα που δρομολογεί η κυβέρνηση (Ασφαλιστικό – Φορολογικό):

•    Κινούνται αυστηρά στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου και στο έδαφος που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, από την διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.
•    Είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από την δημόσια διαβούλευση, όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
•    Προωθούνται, προκειμένου να επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Με το ίδιο σημείωμα, το Μαξίμου εκτοξεύει πυρά στη Ν.Δ την οποία εγκαλεί για απόπειρα τορπίλισης της Συμφωνίας και επιδίωξη αποσταθεροποίησης της χώρας και της Οικονομίας, αναφέροντας:

2.    Σε ότι αφορά την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

Η Νέα Δημοκρατία πανικοβάλλεται με την προοπτική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και προσπαθεί να την τορπιλίσει επιδιώκοντας την αποσταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας. Ενώ, παράλληλα, καταγγέλλει εκ προοιμίου τα μέτρα, τα οποία απορρέουν από μια συμφωνία, που η ίδια έχει ψηφίσει. Και, μάλιστα, όταν η ίδια είχε δεσμευτεί σε 20 δισ. περισσότερα.

Αντί η Νέα Δημοκρατία να παίζει κλεφτοπόλεμο εκ του ασφαλούς, επιδιώκοντας πολιτικό όφελος από κάθε εξέλιξη, οφείλει να πει ευθέως στον ελληνικό λαό:

•    Αν επιθυμεί να κλείσει ή όχι η αξιολόγηση.

•    Αν θεωρεί ότι τα μέτρα που προωθούνται από την συμφωνία – και τα οποία διασφαλίζουν την προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων – είναι άδικα και αν έχει ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων να προτείνει.

•    Η ΝΔ μιλάει για περικοπή δαπανών και καταγγέλλει νέους φόρους. Να εξηγήσει: για ποιες δαπάνες μιλάει; Μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος; Διαφωνεί με το ότι το νέο φορολογικό σύστημα επιβαρύνει τα υψηλά εισοδήματα με κλιμακωτή αύξηση;

Διαφορετικά, η ΝΔ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017