Μαξίμου: Η διαπλοκή φοβάται και βάζει τον «όμηρο» Μητσοτάκη να ζητά εκλογές - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μαξίμου: Η διαπλοκή φοβάται και βάζει τον «όμηρο» Μητσοτάκη να ζητά εκλογές

31.03.2016 01:32

Ως «επιδίωξη των συμφερόντων διαπλοκής που φοβάται τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση» χαρακτήριζαν κυβερνητικές πηγές το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές.

 

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολίασαν ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να τελεί υπό την ομηρεία του συστήματος διαπλοκής». Σημείωσαν ακόμη, ότι ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε εκλογές, δεν παρουσίασε καμία πρόταση για κρίσιμα ζητήματα, όπως το ζήτημα της οικονομίας, της προσφυγικής κρίσης και το ζήτημα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, που ήταν και το αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης.

Οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου κατηγόρησαν τον πρόεδρο της ΝΔ, ότι «κατέφυγε σε επικοινωνιακά τρικ εξαιτίας της απουσίας προγραμματικών και πολιτικών θέσεων».

«Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέδειξε ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε δυσχερή πολιτική και ιδεολογική θέση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μητσοτάκης σε μειονεκτική θέση έναντι του Αλέξη Τσίπρα», σχολίασαν οι ίδιες πηγές.

Τέλος, όπως εκτιμούν στο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης «εμφανίστηκε να αδυνατεί να προχωρήσει στην απεμπλοκή της Ν.Δ. από το ακροδεξιό σύστημα Σαμαρά, να καλύπτει πλήρως τη νομοθετική χειραγώγηση που επεδίωξε η κυβέρνηση Σαμαρά στον χώρο της Δικαιοσύνης», αλλά και «να καλύπτει το κύκλωμα των εκβιαστών που εμφανίζεται να έχει σχέσεις με το κόμμα της Ν.Δ.».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017