Μανώλης Γαβαθιώτης: Και στους δύο πρωταγωνίστησαν Έλληνες… | Mikrometoxos.gr

Μανώλης Γαβαθιώτης: Και στους δύο πρωταγωνίστησαν Έλληνες…

22.05.2016 00:47

Και στους δύο πρωταγωνίστησαν Έλληνες…

Και στους δύο πρωταγωνίστησαν Έλληνες...

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ της αποθέωσης του Θόδωρου και ο τελικός της ντροπής του Κοντονή!

Με διαφορά 24 ωρών έγιναν δύο τελικοί. Την Τρίτη 17 του μηνός ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος και την Τετάρτη 18 ο τελικός του Europa League. Ο πρώτος τελικός, μία αθλιότητα άνευ προηγουμένου. Μία πραγματική εξαθλίωση του ποδοσφαίρου, μία ντροπή για όλους τους Ελληνες, οπαδούς και μη. Τελικός κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς θεατές, αλλά με την παρουσία μερικών αλητών, που σ’ όλη τη διάρκεια καθύβριζαν τους επισήμους και τους παράγοντες της άλλης ομάδας. Τελικός με διαιτητές… «φυτεμένους» από την… πολιτική ηγεσία. Τελικός με απαγορευτικές διαταγές. Τελικός με κρύες εξέδρες, κρύο γήπεδο, κρύα ατμόσφαιρα. Τελικός της αθλιότητας και της μιζέριας.

Και βεβαίως, τελικός με τον ΥΠΕΥΘΥΝΟ αυτής της ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ, έναν περίεργο και ανεκδιήγητο υφυπουργό να βρίσκεται μερικές… εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά! Τελικός χωρίς την παρουσία κανενός μέλους της ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΗΣ κυβέρνησης, χωρία καμία επισημότητα, χωρίς αίγλη, χωρίς λαμπρότητα! Τελικός που, αν είχε ζωή και ψυχή, είναι βέβαιο ότι θα κατήγγειλε τους υπευθύνους και θα ζητούσε την παραδειγματική καταδίκη τους προασπίζοντας την αξιοπρέπεια και τη δεοντολογία του αθλήματος.

Την επομένη έγινε ο δεύτερος τελικός, του Europa League. Με τις εξέδρες ΓΕΜΑΤΕΣ από ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ φιλάθλων. Με κάθε επισημότητα, λαμπρότητα, αίγλη που αρμόζουν σε έναν τελικό. Με προσκεκλημένους διακεκριμένες προσωπικότητες από όλο το φάσμα της κοινωνικής, πολιτικής, επιχειρηματικής, ποδοσφαιρικής ζωής! Τελικός χωρίς καμία ανάμειξη πολιτικών προσωπικοτήτων, διαταραγμένων ή μη. Ενας τελικός, αντάξιος της ιστορίας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τι χαώδης διαφορά! Τον έναν τελικό, τον «δικό μας», τον ΧΑΛΑΣΕ, τον ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ένας υφυπουργός με «περίεργες» αντιλήψεις και «ιδιόρρυθμο» τρόπο σκέψης, που ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πλέον ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ το ποδόσφαιρο. Που επιθυμεί την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του από λόγους αδιευκρίνιστους που ίσως θα πρέπει να απασχολήσουν ειδικούς επιστήμονες. Φυσικά, ο ίδιος ο υπεύθυνος δεν ήταν παρών για να απολαύσει… «από κοντά» τον… θρίαμβό του. Ηταν… έξω από δω και μακριά!

«Κέρινος», μίζερος και κακομοίρης

Τον δεύτερο τελικό τον θαύμασαν εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλων σ’ όλο τον κόσμο! Ηταν μία μεγαλοπρεπής, μία αξεπέραστης αίγλης γιορτή, ένα πραγματικό διοργανωτικό επίτευγμα! Και ποια η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ για εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ; Η παρουσία μεταξύ των επικεφαλής της διοργάνωσης, με ΚΥΡΙΑΡΧΟ λόγο σ’ αυτή, ένας ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, ένας ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών εξελίξεων.

Φυσικά, ομιλώ για τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, τον γιο του μεγάλου Σάββα, που αυτήν τη στιγμή ΕΙΝΑΙ το Νο 1 στην πυραμίδα του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ποδοσφαίρου. Ομιλώ για τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, που έκανε και τις απονομές στο τέλος, μαζί με τον Ισπανό Βιγιάρ, τον Θόδωρο Θεοδωρίδη που ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ την ΕΛΙΤ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τις γνώσεις, την απλότητα και την έμφυτη και ανεπιτήδευτη ευγένειά του. Τι να πω δηλαδή, τι να συγκρίνω, είναι δυνατόν;

Εδώ, σε μας, ένας μίζερος Ελληνας, ένας κακόμοιρος, ένας «κέρινος» και ανέκφραστος πολιτικός, να διαφεντεύει και να καθορίζει τη μοίρα του ελληνικού ποδοσφαίρου χρησιμοποιώντας όλα τα αποθέματα κόμπλεξ, μισαλλοδοξίας, εγωκεντρισμού και αυταρχισμού που έμφυτα (;) διαθέτει. Ενας πραγματικός ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ του αθλήματος. Εκεί, στην Ευρώπη, ένας Ελληνας ΕΥΓΕΝΗΣ, φιλότιμος, καλοκάγαθος, γνώστης, καλλιεργημένος, ένας πραγματικός ΕΡΑΣΤΗΣ του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ!

Ελληνας ο μεν, Ελληνας και ο δε. Ασχολούνται και οι δύο με το ποδόσφαιρο, αλλά όχι προς την ίδια κατεύθυνση. Ο ένας προς την ΠΡΟΟΔΟ και την ΠΡΟΚΟΠΗ. Ο άλλος προς την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Αισθάνομαι υπερήφανος και σαν Ελληνας, και σαν φίλος του ποδοσφαίρου για τον Θόδωρο Θεοδωρίδη. Αισθάνομαι απερίγραπτη ΝΤΡΟΠΗ για τον άλλο. Και βεβαίως, η κάθε σύγκριση είναι περιττή.

Η… στήριξη του Τσίπρα!

Μας το έθεσαν υπ’ όψιν τα δημοσιεύματα των ΑΡΔιτών υποστηρικτών του Κοντονή, που «θορυβήθηκαν» και προφανώς τρομοκρατήθηκαν από την επίσκεψη Μαρινάκη-Μώραλη στο Μαξίμου: «Η στήριξη του πρωθυπουργού προς τον υφυπουργό Αθλητισμού δεν έχει μεταβληθεί», έγραψαν. Καλέ… σώωωπα! Ωστε… έτσι, ε; Μα και πώς θα ήταν δυνατόν να μεταβληθεί, ρε… θηρία, τη στιγμή που ο… μαγικός αριθμός 153 ΤΡΙΖΕΙ με κίνδυνο να καταρρεύσει; Και να είχε μεταβληθεί δηλαδή η στήριξη του Τσίπρα προς τον Κοντονή, ΤΩΡΑ θα το βλέπαμε, που είναι απαραίτητοι και οι 153; Οχι βέβαια. Αφήστε, λοιπόν, να περάσει και αυτή η δύσκολη ώρα (αν περάσει) και θα δούμε… αν και… τι μεταβλήθηκε. Αν και, εδώ που τα λέμε, τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του. «Ο,τι σκ… και το φτυάρι», λέμε στο χωριό μου…

Διαφωνώ οριζοντίως, καθέτως και από… πάσης πλευράς με τη σύγκριση του κ. Κοντονή με τον συγχωρεμένο Κωνσταντίνο Ασλανίδη. Ο Ασλανίδης ήταν βεβαίως οπαδός του Παναθηναϊκού, μέλος της χούντας των συνταγματαρχών, όπως πολλοί σαν αυτόν εκείνη την εποχή, αλλά συγχρόνως ήταν άνθρωπος αξιοπρεπής, με ηθικές αρχές και κυρίως αρσενικός

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΠΣ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

Μόνοι τους σκάβουν τον λάκκο τους για τις εκλογές με τη συμπεριφορά τους…

Με αυτά που καθημερινά λένε και κάνουν, εναντίον της εκλεγμένης διοίκησης της ΕΠΟ, σκάβουν τον λάκκο τους. Εβαλαν μερικούς φυλακόβιους, τραμπουκοειδή και ελεεινά κατακάθια του υποκόσμου, όλους βεβαίως με… τιμητικές προσκλήσεις από την Κούλα, να βρίζουν χυδαία σ’ όλη τη διάρκεια του τελικού τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον Ολυμπιακό, πιστεύοντας… τι;

Οτι έτσι θα… πείσουν τις Ενώσεις να εκλέξουν τον δικό τους υποψήφιο, αυτόν που… ακόμη δεν έχουν ΤΟΛΜΗΣΕΙ να ανακοινώσουν, επειδή παίζουν τα παιχνιδάκια τους; Μα τόσο ΓΕΛΟΙΟΙ είναι, τόσο ΓΡΑΦΙΚΟΙ;

Θα το γράψω, λοιπόν, τώρα και… εφάπαξ, μπας και το αντιληφθούν -αλλά και να μην το αντιληφθούν, κακό δικό τους. Με αυτά τα τερτίπια, κατάφεραν να ΧΑΣΟΥΝ ακόμα και τους ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ προέδρους ΕΠΣ που είχαν καταφέρει να προσελκύσουν με διάφορους τρόπους! Ολοι έχουν καταλάβει πλέον τι σημαίνει να πάρουν την εξουσία στο ποδόσφαιρο οι… υπήκοοι των εξυγιαντών και πόσο… καλά θα είναι τα πράγματα για όποιον αποφασίσει κάποια στιγμή να διαφωνήσει σε οτιδήποτε. Οι «τακτικές» που «δούλεψαν» στη Ζάκυνθο, δεν ήταν… αποκλειστικό προνόμιο της Ζακύνθου!

Σε κάθε περίπτωση θα πέφτουν βουρδουλιές και τα… τηλέφωνα θα παίρνουν φωτιά! Αυτά σκέπτονται πλέον οι παράγοντες που διοικούν τις Ενώσεις. Τα σκέπτονται και τους διαπερνούν ρίγη φρίκης και αποτροπιασμού. Με τέτοιους ανθρώπους, σαν αυτούς του τελικού, που ΜΕΤΑ θα είναι ΜΟΝΙΜΟΙ στις εξέδρες κάθε αγώνα, να ελέγχουν τους διαιτητές, αλλά και τη… «συμπεριφορά» του καθενός τους, δεν θα είναι δυνατόν να συμβιώσουν, όσα και αν είναι τα ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ που ΤΩΡΑ τους προτείνουν για να εξασφαλίσουν τις ψήφους τους!

Ντροπή και ανατριχίλα!

Πολύ σωστά και έξυπνα έπραξε ο Γιώργος Γκιρτζίκης και δεν έφερε στο προχθεσινό Δ.Σ. της ΕΠΟ θέμα τελικού Κυπέλλου. Ετσι όπως τον ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ αυτό τον αγώνα ο Κοντονής με τους συμμάχους και συνεργάτες του, μόνο θέμα επίσημης συζητήσεως δεν ήταν. Πρόκειται για παράδειγμα προς αποφυγή. Πρόκειται για ένα γεγονός που ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ και ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ μπορεί να προκαλέσει στον κόσμο των φίλων του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Δεν είχε να πει απολύτως τίποτα σε ΕΠΙΣΗΜΗ συγκέντρωση, για την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ που επέβαλε ένας πολιτικός σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Ο,τι ήταν να πει, το είπε σε ΑΛΛΗ, ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ συγκέντρωση, χωρίς την υποψία παρουσίας ΒΑΛΤΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ και ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ. Και βεβαίως, όλοι έχουν καταλάβει ότι οι συνθήκες με τις οποίες θα διοικηθεί το ποδόσφαιρο από τη γενική συνέλευση του Ιουνίου και μετά, δεν θα έχουν καμία σχέση με τη διάθεση κάποιου Κοντονή. Το θέμα είναι τελειωμένο. Το ποδόσφαιρο, ή θα διοικείται από το ποδόσφαιρο, ή δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο. Απλά πράγματα.

Η συμμετοχή και ο ρόλος του γ.γ.Α. στα σκοτεινά παρασκήνια του τελικού

Το παρακάτω κείμενο ανήκει σε φίλο, παλιό δημοσιογράφο, που μου έκανε την τιμή να το απευθύνει στη στήλη μου. Το θεωρώ αρκετά αποκαλυπτικό για πολλές από τις πτυχές των παρασκηνιακών γεγονότων, αλλά και για τον ρόλο προσώπων που δρουν πάντα στο παρασκήνιο, εξυπηρετώντας διάφορες (όχι πάντα αθώες) σκοπιμότητες: «Η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου την περασμένη Τρίτη, ήταν μια τεράστιας σημασίας νίκη των δυνάμεων του οργανωμένου ποδοσφαίρου και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κόντρα στο νεοφανές «συστηματάκι» Μελισσανίδη – Κοντονή. Πρόκειται στην ουσία για τη μεγαλοπρεπέστατη κατάργηση στην πράξη -και με τη διαμεσολάβηση φίλιων προς το ποδόσφαιρο δυνάμεων- των σχεδίων που απεργάζονταν «στα υπόγεια» του Υφυπουργείου Αθλητισμού Μελισανίδης και Κοντονής με την αμέριστη βοήθεια του Τζούλιου (;) Συναδινού, του μοναδικού Ελληνα που μετέβη με κομματική υποτροφία στη Μόσχα για να σπουδάσει και κατάφερε να γίνει… γυμναστής!!!!!

Ο εν λόγω Τζούλιος (;) είναι ο άνθρωπος που διαμεσολάβησε για να στερεωθεί και να αποκτήσει ρίζες η συνεργασία ΑΕΚ-Κοντονή, καθώς, όπως οι κακές Συριζαίικες γλώσσες λένε, ο Σταύρος «έκοψε ρόδα μυρωμένα» από τη μονοεδρική της Ζακύνθου και ήδη αναζητά το πολιτικό του μέλλον στη Β’ Αθήνας, όπου, υποτίθεται, η ΑΕΚ έχει τη δύναμη «να τον εκλέξει» (όπως προφανώς τους εκλεκτούς της στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας, πού φάγανε το μαύρο της ζωής τους).

Ο εν λόγω Τζούλιος (;) λοιπόν, ήταν αυτός που εισηγήθηκε τη διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα στις 2 Ιουνίου 2016, ημερομηνία που βόλευε αφάνταστα την ΑΕΚ, μια και από την ομάδα της θα έλειπε μόνο ένας ποδοσφαιριστής με την Εθνική Ομάδα στην Αυστραλία, ενώ από τον Ολυμπιακό θα έλειπαν σε Αυστραλία και Euro περισσότεροι από έξι ποδοσφαιριστές, όλοι πρώτης γραμμής. Στις απουσίες αυτές και στη δίμηνη, σχεδόν, απραξία του Ολυμπιακού στόχευε ο Τζούλιος(;), ώστε και η ΑΕΚ να εμφανιστεί στο γήπεδο με όρους νικητή και ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού για τη νέα περίοδο να τιναχτεί στον αέρα και η Ε.Π.Ο. να αποκτήσει τεράστιο ουσιαστικό και επικοινωνιακό πρόβλημα και ο Κοντονής να δείξει σε όλους ότι ελέγχει πλήρως το άθλημα και σε αυτόν πρέπει πια να απευθύνονται όλοι.

Με το κάλυμμα του ψευτο-fair play

Μάλιστα, την πρόταση αυτή «ενίσχυσε» ένας… Δέδες περιβάλλοντάς τη με το απαραίτητο κάλυμμα του «fair play», για το οποίο πρόθυμα αποθεώθηκε από όλα τα μισθωμένα παπαγαλάκια της «εξυγίανσης». Μόλις βεβαίως αποκαλύφθηκε το κόλπο εδώ στον «ΓΑΥΡΟ», και τα δημοσιεύματα πήγαν περίπατο, και η «αποθέωση» την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια… Είναι, δε, βέβαιο ότι ο σχεδιασμός αυτός θα είχε επιβεβαιωθεί στο ακέραιο, καθώς από το ΟΑΚΑ δήλωναν, οι διορισμένοι Συριζαίοι, ότι η ΑΕΚ τους ενημέρωσε πως δήθεν η ΕΠΟ έστειλε έγγραφο στις ομάδες και σε αυτό αναφέρονταν πως ο Τελικός θα διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου 2016.

Αν δεν μεσολαβούσε η άμεση αντίδραση της Ε.Π.Ο., που ακύρωσε πλήρως τον σχεδιασμό αυτό και επανέφερε μια σχετική κανονικότητα στη διεξαγωγή του αγώνα, θα είχαμε, στην ουσία, μια διαφαινόμενη καταστροφή για τον Ολυμπιακό πρώτα και την Ε.Π.Ο. στη συνέχεια προς δόξαν ενός «συστήματος»  στηριγμένου στο ψέμα, στην εξαπάτηση και στην διαβολή. Η Ε.Π.Ο. απέδειξε ότι ορθά διαχειρίζεται το άθλημα, είναι σε θέση να ελιχθεί προσωρινώς για να μην επιτρέψει σε κανένα σχεδιασμό σε βάρος της να νικήσει, να διαφυλάσσει τις συμβάσεις της και τις από αυτές απορρέουσες χρηματικές καταβολές, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί, έναντι της FIFA, την έξωθεν καλή μαρτυρία και την απαραίτητη επικοινωνία για τις δύσκολες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Για την Ομοσπονδία το σοβαρότερο διακύβευμα ήταν η ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου, έστω και με όχι κανονικούς όρους, και η υλοποίηση των προβλεπομένων στις συμβάσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων που έχει υπογράψει».

Την έχω μυριστεί εδώ και καιρό τη στροφή Δημητρίου. Η πολλή παρέα και αγαθή συνεργασία πού έχει με τον Βαρούχα, ήταν μοιραίο κατά την άποψή μου να τον οδηγήσει στον δρόμο της… εξυγίανσης του ποδοσφαίρου.
Από Δευτέρα θα έχουμε πολλά να πούμε, πάντως

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017