Μαζέψτε το τσίρκο και κυβερνείστε – Η χώρα δεν είναι καφενείο…

Του Γιώργου Κράλογλου

Δώστε τέλος στο τσίρκο. Οι τρεις παραστάσεις ήταν πολλές σε επτά μήνες. Εκλογές για το χατίρι του Τσίπρα. Δημοψήφισμα για τα χατίρια της πλατφόρμας. Εκλογές για το χατίρι του Λαφαζάνη. Μαζέψτε τους κλόουν και κυβερνείστε… Η χώρα δεν είναι καφενείο. Θέλει κυβέρνηση χθες… και όχι σε τρεις ημέρες.

Όπως και να συνεχίσουμε πολιτικά από αύριο το πρωί ο τόπος δεν σηκώνει άλλες παραστάσεις. Δεν αντέχονται άλλοι γελωτοποιοί.

Βάλτε απόψε το βράδυ τους ιθαγενείς με τα σημαιάκια να χορέψουν το καθιερωμένο τσάμικο στο Σύνταγμα, αλλά τελειώνετε.

Κουκουλώστε άλλη μια φορά τα καραγκιοζιλίκια μας ως χώρα. Μαζέψτε όπως -όπως τα πολιτικά σας συντρίμμια. Ρίχτε, προς ώρας, κάτω από το χαλί τις βρωμιές σας… και φτιάξτε κυβέρνηση.

Συνεννοηθείτε όχι σε τρεις ημέρες που άρχισε να μουρμουράει ο Τσίπρας αλλά μέσα στην επόμενη ώρα…

Αφήστε τους πατριωτισμούς που δεν τους τρώει κανένας. Παραμερίστε τα αριστεριλίκια για να μην ξεφτιλισθείτε κι άλλο. Και σχεδιάστε την κυβέρνηση ακόμη και πριν πάρετε την εντολή.

Τόσο μεγάλη είναι η ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα.

Τόσο μεγάλη είναι η ευθύνη όλων σας για την ακυβερνησία από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη η μπουρδολογία, το σκόπιμο ψεύδος, η ασυναρτησία και η καταστροφή στην οικονομίας από τον Βαρουφάκη.

Είναι και η Ευρώπη γεμάτη αριστερά κόμματα και κινήματα. Εμείς όμως στην Βαλκανική τριτοκοσμική Ελλάδα με τους Τσίπρες, τους Βαρουφάκηδες, την Ζωή και τους Λαφαζάνηδες κάναμε όλο τον κόσμο από την Αλάσκα μέχρι την Αφρική να ασχολείται με τον ελληνικό ψευτοκομμουνισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ξένος τύπος είχε να ασχοληθεί με την Ελλάδα από το 1974 που έπεσε η χούντα και επέστρεψε ο Καραμανλής.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου συχνότατα επεδίωκε αναφορές για την Ελλάδα από τον ξένο Τύπο αλλά εισέπραττε μονόστηλα και φωτογραφίες μόνο σε ποδοσφαιρικές επιτυχίες.

Και έχουμε από τον Ιανουάριο και μετά την Ελλάδα πρώτο θέμα στον παγκόσμιο Τύπο… Αλλά με σκίτσα, γελοιογραφίες, ειρωνείες, υβριστικά σχόλια και παρασκήνια.

Τίποτε δεν μας λέει αυτό; Θέλουμε επενδυτές και επενδύσεις για να δώσουμε δουλειά στους άνεργους και έχουμε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να γράφουν μέρα παραπέρα για Grexit.

Είμαστε το θέμα που γεμίζει τις κίτρινες σελίδες των ξένων εφημερίδων και κάνουμε ότι δεν το έχουμε προσέξει. Εκεί καταντήσαμε ως χώρα; Να μας φτύνουν οι πάντες και να λέμε ψιλοβρέχει;

Το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι συμμαχικές ή προέρχονται από συνεννοήσεις και συμπράξεις. Αλλά τα παρασκήνιά τους αυτά λίγοι τα γνωρίζουν γιατί και πάλι δεν στρέφουν τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας επάνω τους.

Εμείς όμως γίναμε διεθνές ρεντίκολο γιατί δεν μπορούμε να συμμαζέψουμε τις συνιστώσες, τους ψεκασμένους, τους αντάρτες, τους νεοναζί, τους Πασόκους της διασποράς… και τους Νεοδημοκράτες της θλίψης και της πίκρας που έγιναν νεοναζί ή κομμουνιστές… μέσα στην πίκρα τους.

Με αυτά γελάνε οι άλλες χώρες σε βάρος της Ελλάδας. Με την ανικανότητά μας να τα βρούμε πολιτικά έστω και για να συγκυβερνήσουμε. Φτιάξτε κυβέρνηση που να μπορεί να σταθεί όχι τρεις μήνες αλλά τέσσερα χρόνια. Δώστε τέλος στο τσίρκο.

[email protected]