Μήνυμα Αρχιεπισκόπου για την Ανάσταση: Να περάσουμε από το “εγώ” στο “εμείς” - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου για την Ανάσταση: Να περάσουμε από το “εγώ” στο “εμείς”

30.04.2016 14:08

«Το φετινό Πάσχα ας γίνει έξοδος από τον φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και τη δημιουργικότητα» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας κάλεσε τους πιστούς να είναι αισιόδοξοι και εξήγησε ότι η λέξη «Πάσχα» προέρχεται από την Παλαιά Διαθήκη και σημαίνει «έξοδος, διάβαση, πέρασμα».

«Το πέρασμα, δηλαδή, του ισραηλιτικού λαού από την Αίγυπτο προς τη γη της Χαναάν. Με άλλα λόγια, από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην αλήθεια, από τον θάνατο στη ζωή» εξήγησε.

Στη συνέχεια, ευχήθηκε «το φετινό Πάσχα να καταστεί για όλους μας μια έξοδος από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, από το “εγώ” στο “εμείς”, από τις ποικίλες φανερώσεις του θανάτου στην εμπειρία της αναστημένης ζωής».

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τα προβλήματα της εποχής και υπογράμμισε ότι «τα τελευταία χρόνια η απελπισία και η απόγνωση έγιναν οι κυρίαρχες γεύσεις της καθημερινότητάς μας».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017