Μέρκελ: Να φυλάξουμε καλύτερα τα σύνορα της Ε.Ε. - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μέρκελ: Να φυλάξουμε καλύτερα τα σύνορα της Ε.Ε.

04.06.2016 16:42

Η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Ανγκελα Μέρκελ μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση στην εκλογική της περιφέρεια Μεκλεμβούργο – Πομερανία, κατέστησε σαφές ότι είναι αναγκαία η καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και η διατήρηση ανοιχτών των συνόρων εντός ΕΕ.

Εάν η προσφυγική ροή έλθει τώρα μέσω της Λιβύης και της Ιταλίας, «το να πούμε ότι κλείνουμε απλώς το Μπρένερ, δεν είναι τόσο εύκολο. Τότε θα έχει καταστραφεί η Ευρώπη», τόνισε η κ. Μέρκελ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εάν τα καταφέρουμε να φυλάξουμε τα εξωτερικά μας σύνορα, τότε θα συνεχίσουμε να κινούμαστε ελεύθερα μέσα στην περιοχή Σένγκεν», δήλωσε η Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι, αν δεν το καταφέρουμε, τότε κάθε χώρα θα επιστρέψει στην εθνική προστασία συνόρων, με συνέπειες για το νόμισμα, την οικονομία και την εσωτερική αγορά στην ΕΕ.

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει στην Ευρώπη να βρούμε μια λογική αλληλεγγύη – κι αυτό παίρνει περισσότερο χρόνο από ό,τι υπολογίζαμε», συνέχισε η κυρία Μέρκελ και επισήμανε ότι είναι απαραίτητες επιπλέον συμφωνίες με τις χώρες γύρω από την ΕΕ. «Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους εκεί, για να μπορούν να ζουν έτσι ώστε να μην αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τη χώρα τους. Γι’ αυτό είναι απαραίτητες περισσότερες συμφωνίες της ΕΕ, όπως αυτή με την Τουρκία. Η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να παρακολουθεί, όταν στην Μεσόγειο πνίγεται πάλι ένας αυξανόμενος αριθμός προσφύγων», κατέληξε η Καγκελάριος.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017