Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε… | Mikrometoxos.gr

Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε…

25.01.2016 06:36

Το να κάνει κανείς αναφορά για ισχυρή ανοδική αντίδραση -αναλαμπή στη συνεδρίαση της Παρασκευής όταν έχουν προηγηθεί τέτοιας έκτασης πανωλεθρία και κυρίως λεηλασία εις βάρος των επενδυτικών κεφαλαίων είναι σαν να ρίχνει τόνους αλατιού πάνω στις καταπληγωμένες… πληγές των διαλυμένων ψυχολογικά και όχι μόνον επενδυτών.

ΑΝΟΔΟΣ 5,13% και στα 245 ευρώ ο χαλκέντερος Καρέλιας. Κι αν κάποιος παρατηρήσει το…ότι έκανε 63 τεμάχια θα είναι γιατί ασφαλώς δεν θα πρόσεξε ότι όλη την ημέρα ζητούσαν 1300 τμχ στα 233-235 ευρώ, χωρίς να δοθεί κανένα τμχ…

ΑΛΦΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Κατά μάνα κατά κύρη κ.λπ κ.λπ…

Μαύρα χάλια από την ΕΚΤΕΡ των “ανεκδιήγητων” μεγαλομετόχων της που υποχώρησε 22,6% με τζίρο 2,8 χιλ. ευρώ.

Με 130 ευρώ στο -10% η μτχ της Ιντρακάτ, μίας ακόμη “ανεκδιήγητης” από τις αρκετές που διαθέτει το ταμπλό του ΧΑΑ.

ΑΠΟΨΗ-επανάληψη: Καθαρά εποχή που ευνοεί τους αγοραστές, οι οποίοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις…τραγικές περιστάσεις που δημιουργούν οι πωλήσεις επενδυτών. Επενδυτών που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, είτε λόγω μόχλευσης, είτε λόγω υπερβολικού φόβου, είτε λόγω του συνήθους bad timing που διαθέτουν σε τεράστια αποθέματα-ποσότητες.

ΑΠΟΨΗ (συνέχεια): Η πραγματική, η ουσιαστική κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου δεν πρέπει αυτή την στιγμή να ξεπερνά το 15% του ΑΕΠ(!!). Τώρα, για το πόσο υποχωρεί ο γ.δ., για το πόσες φορές έχει κλείσει στο μείον η τάδε ή η δείνα μετοχή, για το τι λένε οι…επα’ί’οντες-ειδήμονες. Και όλες τις λοιπές καθημερινότητες, ποσώς μας ενδιαφέρει. Βρίσκουμε απλά 4-5 τζάμπα μετοχές και αρχίζουμε το “χτίσιμο”…

ΤΑΚΤΙΚΗ: Σταδιακές τοποθετήσεις, χωρίς φόβο και με γνώμονα την επίτευξη της καλύτερης δυνατής τιμής, καθώς ο στόχος είναι να χτιστούν θέσεις, ει δυνατόν κάτω από τις τρέχουσες τιμές, σε όλους τους προτεινόμενους τίτλους.

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Πεποίθησή μας είναι ότι το ΧAΑ θα πάει καλύτερα εφέτος, ότι η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά για τη χώρα, ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τον βραχνά του χρέους και ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα πέσουν, με την αντίστοιχη του 10ετούς να υποχωρεί στο 5,5%. Συμπερασματικά, η επιδίωξη θα πρέπει να στοχεύει σε τοποθετήσεις εταιρειών Grecovery play, κατά το πλείστον, αλλά και σε εξωστρεφείς εισηγμένες επιχειρήσεις.

ΕΛΠΕ: Η συμφωνία με το Ιράν έρχεται στη κατάλληλη στιγμή… Σε ό,τι αφορά στην αποπληρωμή των οφειλών των ΕΛ.ΠΕ. έναντι του αργού που είχε παραληφθεί, πριν την επιβολή του embargo, αυτή θα γίνει σε βάθος τετραετίας, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν και για το ύψος του. Ωστόσο εκ μέρους των ΕΛ.ΠΕ. δεν δίδεται καμία περαιτέρω πληροφορία. Είχαμε αναφερθεί επί του θέματος και κάνει λόγο για ποσό 700 εκατ. δολαρίων ή κάπου εκεί κοντά….

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχο τα 9,1000 ευρώ με σύσταση ΑΓΟΡΑ από την Ε.Εq. Η E.Eq. αναφέρει ότι η επίδραση από τον νέο φόρο μένει να φανεί, αν και έχει πλήρως ενσωματωθεί στην τιμή των μετοχών. Θεωρεί την τρέχουσα αποτίμηση «ελκυστική», δεδομένων των περιθωρίων ανόδου λόγω των VLTs ή μιας αποζημίωσης για το ζήτημα. Περιθώρια ανόδου από τα τρέχοντα των 6,3900 ευρώ σχεδόν 42,5%. (Χαμ-Υψηλό 12μήνου στα 5,5900 και 9,9000 ευρώ και -24,8% στο 12μηνο).

ΜΕΤΚΑ: Σε ελκυστικά επίπεδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών διαπραγματεύεται η μετοχή, ενώ και διαγραμματικά βρίσκεται σε μία περιοχή που έχει στηρίξει τη μετοχή στο παρελθόν.

Τον περασμένο Αύγουστο αντέδρασε από την περιοχή γύρω από τα 6,50 ευρώ και η κίνηση πήγε τη μετοχή μέχρι τα 9,00 ευρώ και κάτι.

Η αποτίμηση είναι στα 355 εκατ. ευρώ και τα κέρδη εννεαμήνου ανήλθαν στα 30,5 εκατ. ευρώ ενώ η καθαρή θέση είναι στα 512 εκατ. ευρώ.

EUROBANK: Οι πωλήσεις που πραγματοποίησε αμερικανικό fund στην μετοχή της Eurobank ήταν η αιτία της μεγάλης πίεσης που δέχθηκε η μετοχή όλο το τελευταίο διάστημα.

Το αμερικανικό hedge fund που ακολούθησε στρατηγική stop loss φαίνεται ότι ολοκληρώνει τις πωλήσεις. Η Eurobank αναμένεται στο β’τρίμηνο του 2016 να περάσει σε κέρδη σε καθαρά μετά φόρων κέρδη.

Να σημειωθεί ότι διαθέτει 5,36 δισ. κεφάλαια εκ των οποίων τα 4,8 δισ. είναι αναβαλλόμενος φόρος.

Η Eurobank είναι η πιο ιδιωτικοποιημένη τράπεζα στο τραπεζικό σύστημα, με ισχυρή διοίκηση και θετικές προοπτικές εφόσον η οικονομία ανακάμψει.

H μετοχή της Eurobank έχει υποχωρήσει -26% από την τιμή της αύξησης στο 1 ευρώ και το 1 ευρώ σε αυτή την συγκυρία φαίνεται να αντικατοπτρίζει το fair value.

ΤΕΝΕΡΓ: Στο σύνολο των 14 συνεδριάσεων του 2015 η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή δεν έχει δει θετικό πρόσημο(!)… Και από τα 2,4600 στα 2,0500 ευρώ μετά και το χθεσινό αποκαρδιωτικότατο -3,76%. Απίστευτα χάλια δηλαδή… ( Κάνει και…ρόμπα την στήλη μας που την έχει περί πολλού…)

ΤΕΝΕΡΓ(Ι): Παρόλα αυτά επιμένουμε στην μετοχή της… Στην κεφαλαιοποίηση των 224 εκατ. ευρώ, παίζει με P/BV 0,62 και είχε στο εννεάμηνο του 2015 ελεύθερες ταμειακές ροές 34,12 εκατ. ευρώ, που συνιστά απόδοση 14,2%. Συγκεντρώνει βέβαια και όλα τα στοιχεία για να επιβεβαιώσει τις θετικές της προοπτικές κατά το 2016.

ΤΕΝΕΡΓ: Στα 4,7000 ευρώ η τιμή στόχος που έδωσαν πρόσφατα οι αναλυτές της Alpha Finance και στα 2,0500 ευρώ στο ταμπλό… Από τις πολύ μεγάλες απογοητεύσεις του ΧΑΑ, μπορεί να απαλύνει κάπως τις πληγές που έχει προκαλέσει… (Περιθώρια ανόδου +129%)

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017