Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε… | Mikrometoxos.gr

Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε…

07.01.2016 00:52

XAA- Ταμπλό:

Περιορίστηκαν στο τέλος οι απώλειες στο ΧΑΑ που έκλεισε στο μείον για 2η σερί συνεδρίαση, μακρυτά από το κρίσιμο επίπεδο των 630 μονάδων, το οποίο θα βελτίωνε σημαντικά την τεχνική εικόνα του ενόψει του δύσκολου α’ 2μήνου του 2016.

Η καθαρή αξία συναλλαγών αυξήθηκε κατά 36,85% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Δευτέρας, διαμορφούμενη στα 79,32 εκ. ευρώ περίπου, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές αξίας 3,55 εκ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις.

Ο FTSE25 έκλεισε με απώλειες 0,89%, φτάνοντας στις 177,31 μονάδες, ήτοι στη στήριξή του, η διάσπαση της οποίας μπορεί να δώσει κίνηση στις 175 ή και τις 172 μονάδες.

Αντίστοιχα οι 181 μονάδες είναι κοντινή αντίσταση, με κύρια τις 184 μονάδες. Η υπέρβαση των 184 μονάδων θα βελτιώνει σημαντικά την τεχνική εικόνα, αντίθετα η παραβίαση των 177 θα την επιδεινώσει δραματικά.

Για ακόμη μία φορά ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης MIDCAP20 τράβηξε τη “μοναχική” ανοδική του πορεία, κλείνοντας στις 820,16 μονάδες και στο +0,36%, καταγράφοντας για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κέρδη.

Αντίθετα, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,32% στις 56,03 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε να χάνει έως και 3,23%, υπό το βάρος των απωλειών της Εθνικής και της Alpha Bank.

Εθνική και Alpha Bank βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, όπως και η Folli Follie, με την “τριάδα” αυτή να κλείνει με απώλειες που ξεπέρασαν το 4%.

ΜΑΛΙΣΤΑ, η μετοχή της Εθνικής διακίνησε 86,5 εκατ. τεμάχια, από τα 146,5 εκατ. τεμάχια του συνόλου της αγοράς αξίας 27,7 εκατ. ευρώ (το 33,4% του συνόλου).

ΑΝΤΟΧΕΣ στα επίπεδα του 1 ευρώ επιδεικνύει η μετοχή της Eurobank, η οποία τα διαφύλαξε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε σημαντικές ενδοσυνεδριακές πιέσεις.

ΓΙΑ δεύτερη ημέρα μάλιστα, η μετοχή αντιδρά από το επίπεδο των 0,9910 ευρώ, όπου “βγαίνουν” αρκετά χαρτοφυλάκια και απορροφούν τις εντολές πώλησης.

ΕΥΡΩΒ: Χρειάζεται ειδική προσοχή λόγω αναβαλλόμενου φόρου που σχεδόν εξανεμίζει τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ(!!)…

ΤΡΙΤΗ ημέρα συνεχόμενης ανόδου για τη μετοχή της Πειραιώς, η οποία μάλιστα διακίνησε και 35,4 εκατ. τεμάχια, κλείνοντας τελικά στο +1,08% και στα 0,2820 ευρώ, ήτοι στα υψηλά ημέρας.

Η βραχυπρόθεσμη τάση του Γενικού Δείκτη παραμένει οριακά ανοδική ύστερα από τη διόρθωση που σημειώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση και το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη (στις 621,12 μονάδες) οριακά πάνω από τη στήριξη των 620 μονάδων

Η στήριξη του Γενικού Δείκτη εντοπίζεται πλέον στις 610 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 639 και 655 μονάδες.

Η βραχυπρόθεσμη τάση του τραπεζικού Δείκτη παραμένει οριακά ουδέτερη και καλό θα ήταν από αυτά τα επίπεδα να υπάρξει ανοδική αντίδραση καθώς εάν διασπαστούν οι 55 μονάδες πτωτικά η βραχυπρόθεσμη τάση κινδυνεύει να γυρίσει σε πτωτική…

Θυμίζουμε πως ο τραπεζικός Δείκτης προχθές 4/1/2016 έκλεισε στις 57,36 μονάδες και οι στηρίξεις εντοπίζονται στις 55 και 52 μονάδες. Οι αντιστάσεις εντοπίζονται στις 61 και 66 μονάδες.

Ουδέτερη παραμένει και η βραχυπρόθεσμη τάση του FTSE25 με τις στηρίξεις στις 177 και 170 μονάδες και τις αντιστάσεις στις 185 και 193 μονάδες.

 

  • SAXO BANK:

 

Η Κίνα επανέφερε μεν το καράβι σε ρότα τροφοδοτώντας την αγορά με 20 δισ. USD, όμως η λήξη της 6μηνης περιόδου απαγόρευσης των θεσμικών πωλήσεων, την ερχόμενη Δευτέρα, κάνει την αγορά να φοβάται μια ακόμα μεγαλύτερη φυγή κεφαλαίων.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) κινήθηκε άμεσα και τροφοδότησε την αγορά με περίπου 130 δισ. RMB (σχεδόν 20 δισ. USD), διασφαλίζοντας ότι δεν θα επαναληφθεί η ολέθρια κατάρρευση του δείκτη Shanghai Composite της 4ης Ιανουαρίου.

Το ποσό αυτό, που αποτελεί το μεγαλύτερο από τον Σεπτέμβριο του 2015, απλώς ισορρόπησε τα πράγματα. Ο δείκτης SHCOMP έκλεισε με πτώση 0,26%, στις

Επιτακτικό ζήτημα αποτελεί η λήξη της 6μηνης απαγόρευσης πωλήσεων μετοχών από μεγάλους οργανισμούς, την προσεχή Δευτέρα (11 Ιανουαρίου), μετά το πρώτο κύμα μαζικών πωλήσεων που είχε σημειωθεί το περασμένο καλοκαίρι.

Αν υπάρξει μαζική φυγή θεσμικών κεφαλαίων, η χθεσινή κατάρρευση θα μοιάζει απλώς με πρόλογο μιας πολύ μεγαλύτερης καταστροφής.

Οι μαζικές πωλήσεις στις παγκόσμιες μετοχές ήταν τεράστιες, ωστόσο υπήρξαν ορισμένα σημάδια βελτίωσης, έστω και διαφορετικής έντασης, στις ασιατικές αγορές που ανασυντάσσονται μετά την υποχώρηση της Δευτέρας.

Παρ’ όλα αυτά, τα διαρκή απογοητευτικά στοιχεία από την Κίνα επιβαρύνουν έντονα το κλίμα και κάθε επιπλέον αρνητικό στοιχείο έχει σημαντικές επιπτώσεις στις αγορές.

Επιπλέον, το νέο χαμηλό 4,5 ετών στο γουάν τη Δευτέρα διεύρυνε την απόκλιση μεταξύ του γουάν εσωτερικής (CNY) και εξωτερικής (CNH) διαπραγμάτευσης στο 1,7%…

Αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα στρατηγικών αρμπιτράζ που θα προκαλούσαν περαιτέρω αναταραχή στην αγορά. Το ολοένα και πιο αδύναμο CNH οδηγεί το USDCNH στο 6,6373.

Οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν ελαφρώς χθες τη νύχτα, ωστόσο επέστρεψαν σε αρνητικά πρόσημα αργότερα. Τα όποια κέρδη είναι πραγματικά αμελητέα αν λάβουμε υπόψη τις αυξημένες εντάσεις…

Λόγω της διπλωματικής κρίσης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν. Αν το πετρέλαιο δεν μπορεί να ανακάμψει υπό αυτές τις συνθήκες, τότε οι προοπτικές του είναι μάλλον ιδιαίτερα δυσοίωνες για το 2016.

Το δολάριο εμφανίζεται συγκρατημένο έναντι των άλλων σημαντικών νομισμάτων − με εξαίρεση την στερλίνα, η οποία κατέγραψε χαμηλό 9μήνου έναντι του USD.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017