Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε… - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε…

24.04.2016 00:02
ΧΑΡΑΚΙΕΣ(ΗΛ.Ζαχ.): Ο Τραπεζικός δείκτης έχει το 52 ως κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να δώσει συνέχιση πιο επιθετική στον κλάδο.
FTSE25: Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης θεωρείται θετική ένδειξη η, έστω και οριακή, υπέρβαση των 170 μονάδων.Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 181 – 185 μονάδες. Το 165 και 163 είναι οι πρώτες στηρίξεις, με το “stop” στο “long” να παραμένει στις 157 μονάδες
ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ: Σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, αυτός δεν ανέκοψε ούτε στην σχετικά “αδύναμη” αντίσταση των 603 μονάδων και όλα δείχνουν πως ο επόμενος στόχος είναι οι 630 – 632 μονάδες. 
ΣΧΟΛ-ιάκι: Παρά το γεγονός ότι ο “λογαριασμός” των μέτρων είναι εξαιρετικά υψηλός και θα μεγαλώσει το υφεσιακό σπιράλ, στην Εγχώρια πραγματική Οικονομία, οι περισσότεροι των αναλυτών εκτιμούν ότι οι Δανειστές έχουν διάθεση να κλείσουν το Ελληνικό ζήτημα…
Καθώς πρωταρχικής σημασίας, για αυτούς, παραμένει το δημοψήφισμα στην Μ. Βρετανία (23/6). Χωρίς να αποκλείονται αρνητικές εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, όλα δείχνουν πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία με ακόμα μία υποχώρηση της Ελληνικής Πλευράς…Τεχνικά και όσον αφορά την μετοχή της Alpha, αυτή έκλεισε μέσα στην πολύ ισχυρή ζώνη αντίστασης 2,22 – 2,30 ευρώ, ενώ σε περίπτωση ανοδικής διαφυγής, η εικόνα θα αλλάξει άρδην προς το θετικότερο.
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την μετοχή του και όλα δείχνουν πως η επόμενη “μάχη” θα δοθεί στην ζώνη 1,40 – 1,46 ευρώ.
ΕΛ ΑΡΙΑΝ: Μετά από οκτώ μακρά χρόνια, ήρθε η ώρα να δώσουμε στην Ελλάδα τη βοήθεια που χρειάζεται, με τη μορφή ενός νέου γύρου μείωσης του χρέους της που να εστιάζει πραγματικά στην ανάπτυξη.
Αυτό υποστηρίζει σε νέο άρθρο του στον ιστότοπο γνώμης Project Syndicate o έγκριτος επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz και πρώην (συν)διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού κολοσσού PIMCO, Mohamed El-Erian.
Ο ίδιος επισημαίνει, ότι η Ελλάδα για μία ακόμα φορά βρίσκεται σε σημείο καμπής, καθώς με τα μετρητά της να λιγοστεύουν επικίνδυνα φαίνεται απίθανο να καταφέρει να τιμήσει τις αλλεπάλληλες πληρωμές χρέους που αντιμετωπίζει στους επόμενους μήνες.
ΕΛ ΑΡΙΑΝ(Ι): Οι πιστωτές της Ελλάδος, με την άρνησή τους να αποδεχθούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θέτουν ακόμα και την ίδια την αξιοπιστία τους σε αμφιβολία, καθώς τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδος δεν αποδίδουν καρπούς.
Στην περίπτωση της Ελλάδος, οι μεγαλύτεροι χαμένοι είναι οι Έλληνες πολίτες, που υπέφεραν μερικά από τα σκληρότερα προγράμματα λιτότητας στην ιστορία, όμως ακόμα δεν μπορούν να δουν «φως στο τούνελ».
Η Ελλάδα και οι πιστωτές της πρέπει να συμφωνήσουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ελάφρυνσης του χρέους της χώρας, το οποίο θα στηρίζει συγκεκριμένα τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που απαιτούνται για την τόνωση των «μηχανών ανάπτυξης» της χώρας και θα εναρμονίζει τις εσωτερικές της υποχρεώσεις με τις δυνατότητές της.
ΣΩΛ/ΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: «Η εταιρεία παραμένει στη χώρα, επενδύουμε στη χώρα και η μετοχή θα είναι στο ελληνικό χρηματιστήριο» την απάντηση αυτή έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Απόστολος Παπαβασιλείου μιλώντας χθες στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.
Ωστόσο η είσοδος της Βιοχάλκο στο Euronext Brussels δημιουργούσε ένα άγνωστο πρόβλημα στη διοίκηση του ομίλου.
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή στην μητρική εταιρεία Βιοχάλκο με βάση τη νομοθεσία του Χρηματιστηρίου των Βρυξελλών δεν επιτρέπεται να δίνει μέρισμα από τις θυγατρικές της εταιρείες, δηλαδή μια εταιρεία Συμμετοχών δεν δύναται να παίρνει το μέρισμα από τις θυγατρικές και να το διανείμει στους μετόχους.
ΣΩΛ/ΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ(Ι): Στελέχη της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς ανησυχούν ότι το πρόβλημα αυτό θα απομακρύνει τις «καλές» μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο από το ελληνικό χρηματιστήριο. 
Πάντως η καθαρή απάντηση του κ. Απόστολου Παπαβασιλείου δεν μείωσε την ανησυχία των θεσμικών επενδυτών.
Η εταιρική παρουσίαση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους διαχειριστές καθώς αναδείχθηκε ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου πουλά τα προϊόντα της στις διεθνείς αγορές και μάλιστα σε ανταγωνιστικές τιμές όταν έχει απέναντι της ανταγωνίστριες εταιρείες με ισχυρό όνομα…

ΕΤΕ: Το stop ανεβαίνει στο 0,2530 ευρώ ενώ το 0,2700 είναι κοντινή στήριξη. Επόμενος στόχος το 0,34- 0,35 ευρώ.

ΜΥΤΙΛ: Μία κατοχύρωση σε κλείσιμο της αντίστασης του 3,80 θα μπορούσε να μας δώσει πιο επιθετική τάση με επόμενο στόχο το 4,20. Κοντινή στήριξη το 3,43 επίπεδο που μπορεί να λειτουργήσει και σαν επιβεβαίωση. Το stop στην παρούσα στο 3,31.


ΜΥΤΙΛ(Ι): Με σκορ 6-0 και εκκίνηση στα 3,2300 ευρώ πριν (6) συνεδριάσεις, η μετοχή βρίσκεται τώρα στα 3,7500 ευρώ που αποτιμά τον όμιλο σε 438,5 ευρώ. ΕΥΡΟΣ 2016:-  2,7000 με 3,8200 ευρώ και μέσος όρος 3,2700 στο +2,18% από τις 31.12.2015.. Συναλλαγές εφέτος 13,42 δισ. τμχ. δηλ. το 11,5% περίπου του συνολικού αριθμού…


ΑΛΦΑ: Το 205 γίνεται κοντινή στήριξη με το stop στο 189. Ουσιαστικός επόμενος στόχος είναι το 255-266 επίπεδο που είναι και προηγούμενο υψηλό.

ΔΤΡ: Το stop μας ανεβαίνει στο 43,50. Το 52-53 ουσιαστικά είναι κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει κίνηση στο 62-63. Κοντινή στήριξη το επίπεδο των 47 μονάδων… 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017