Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε… - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε…

21.04.2016 00:01

ΧΑ-ΑΓΟΡΑ: Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο ΓΔ δοκίμασε τις αντοχές της ζώνης των 580 – 585 μονάδων, ενώ είχαν προηγηθεί οι προσπάθειες στις συνεδριάσεις 15 – 16/3 και 30 – 31/3, με τα ίδια πάντα αποτελέσματα.

Η μόνη διαφορά με τις αμέσως προηγούμενες “δοκιμαστικές πτήσεις” είναι ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση, το “κουδούνι” της λήξης βρήκε τον ΓΔ να ολοκληρώνει την συνεδρίαση μέσα στην δύσκολη ζώνη και όχι χαμηλότερα αυτής, αφήνοντας κάποιες προσδοκίες για “υπερπήδηση” στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Για όσους ασχολούνται με τα στατιστικά, το κλείσιμο του ΓΔ ήταν το υψηλότερο των τελευταίων τριών μηνών, με το αμέσως υψηλότερο να έχει σημειωθεί στις 13/1/2016 (589,35 μονάδες).

Αξίζει να σημειωθεί πως η χθεσινή κίνηση, στερήθηκε της βοήθειας του πλέον Δεικτοβαρούς τίτλου του Χ.Α., εκείνου της ΕΕΕ, ο οποίος κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με απώλειες 1,51% (κόστισε πιο πολύ στον 25άρη που του αφαίρεσε ένα -0,30%)

ΦΥΣΙΚΑ η συνεδρίαση επιβεβαίωσε πως για να επιτευχθεί η ανοδική διαφυγή, θα πρέπει να υπάρχει η είδηση – καταλύτης, η οποία θα συνοδευτεί με σημαντική αύξηση του τζίρου. Γνωστά σε όλα μας αυτά και κουράζουν όταν χιλιοεπαναλαμβάνονται…

ΧΡΕΟΣ: Συνεχίζουν να διαφωνούν μεταξύ τους οι δανειστές της Ελλάδας για το κατά πόσο χρειάζεται ή όχι ελάφρυνση του χρέους επικαλούμενοι έκαστος διαφορετικά στοιχεία και προβλέψεις για την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας, υποστήριξε μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

ΧΡΕΟΣ(Ι): Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για «τεράστιες διαφορές μεταξύ των δανειστών ως προς τη στάση τους όσον αφορά σε μέτρα που σχετίζονται με την ανακούφιση χρέους» ο οποίος, κατά το πρακτορείο, δεν ήταν σε θέση να εικάσει αν οι διαφορές αυτές θα γεφυρωθούν ή όχι αλλά ούτε το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ(μερική): Στη διάψευση δημοσιεύματος του Reuters που αναφέρει ότι ο ESM εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τα επιτόκια για το ελληνικό χρέος, προχώρησε ο Μηχανισμός Στήριξης της Ευρωζώνης.

Ο ESM δεν διαψεύδει ότι εξετάζονται επιλογές για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, αλλά αναφέρει συγκεκριμένα ότι δεν εξετάζει μείωση επιτοκίων.

“ΜΙΚΡΟ” ΤΑΜΠΛΟ: Χαμηλότερα του 25αρη, κάτι κινήθηκε συναλλακτικά στην Άλφα Γκρίσιν (+18,75%), ενώ δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε η ΑΝΕΚ (+5,97%).

ΧΑΑ- “ΜΙΚΡΟΣ” ΠΙΝΑΚΑΣ: Ακόμα ένα ιστορικό χαμηλό, σε κλείσιμο, για την Λιβάνης (-15,94%), τα χαμηλά τετραμήνου απειλεί η Inform Λύκος (-1,98%), ενώ με ελάχιστες συναλλαγές και “ανοιχτές” εντολές αγορών η Έλαστρον (+4,48%) συμπλήρωσε και έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

ΧΑΑ-ΤΑΜΠΛΟ: 4η σερί θετική συνεδρίαση για τον Άβακα (+3,05%) και για την ΦΡΛΚ (+3,39%), ενώ η Attica Group συμπλήρωσε και ένατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση!!!

Frigoglass: Επιτέλους θετικό γύρισμα (+8,12%), ενώ αν υπάρξει κάποια θετική είδηση στην αυριανή συνέλευση η μετοχή μπορεί να κινηθεί αρκετά υψηλότερα. Τεχνικά, αν υπάρξει ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 0,285 ευρώ, η minimum κίνηση εκτιμάται προς τα 0,32 και 0,38 ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Η μετοχή του (-1%) ήταν διαπραγματεύσιμη στο ταμπλό χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2015 (0,16 ανά μετοχή) από το οποίο θα παρακρατηθεί ο φόρος (καθαρό ποσό : 0,144 ανά μετοχή).

ΤΙΤΚ: Μόλις προχθές οι αναλυτές της ΒΝP μείωσαν την τιμή στόχου της μετοχής από τα ευρώ στα 17,0000 ευρώ από τα 21,0000 ευρώ προηγουμένως. Και ως είθισται την επομένη κιόλας πήραν την απάντηση τους…

(Έχει συμβεί κατ’ επανάληψη αυτό το φαινόμενο… Σαν κάποιος να… τσαντίζεται μόλις υποβαθμίζεται κατά τον άλφα ή βήτα τρόπο η μτχ).

ΤΙΤΚ(Ι): Στο +5,5% λοιπόν και στα 18,4600 ευρώ…Να σημειωθεί ότι οι αναλυτές της Pantelakis επιλέγουν τον ΤΙΤΚ στις ΤΟΡ2 επιλογές τους από τα Blue Chips με τιμή στόχο τα 24,7000 ευρώ.

Ο τίτλος έδειξε πως ισχυροποίησε την σημαντική στήριξη στα 17,40 ευρώ και αν επιτύχει κλεισίματα υψηλότερα των 18,85 ευρώ, επαναφέρει το σήμα επιβίβασης, βάζοντας σαν επόμενο στόχο τα 19,50 ευρώ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017