Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε… - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε…

20.03.2016 00:03

“Σε μια από τις πιο ιστορικές συνεδριάσεις, το Ελληνικό Χρηματιστήριο αποχαιρετά, παραδόξως, με ‘τυμπανοκρουσίες και νταούλια’, αντί απόλυτης σιωπής και περίσκεψης, τα ‘σαλόνια’ των Ανεπτυγμένων Αγορών και μετακομίζει από σήμερα Δευτέρα σε εκείνα των Αναδυομένων κλείνοντας έτσι ένα κύκλο ‘υπόκωφης’ χρηματιστηριακής ευμάρειας” αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος.
Βέβαια στη σούμα των εισροών – εκροών βγαίνουμε θετικοί κατά κάμποσα εκατομμύρια δολάρια, ξεχνώντας όμως μέσα στη “θετική παραζάλη” ότι οι “επισκέπτες” αυτών των “σαλονιών” (emerging hedge funds), έχουν κατά πλειοψηφία τελείως βραχυχρόνια και “σπεκουλαδόρικη” υφή, σε σχέση με εκείνα τα τεράστια σε μέγεθος επενδυτικά χαρτοφυλάκια “υγιούς” διακράτησης των Ανεπτυγμένων Αγορών, στοιχείο, που θα κάνει ακόμα πιο “δύστροπη” και “σαθρή” την όποια επενδυτική κίνηση.

.

ΜΥΤΙΛ-ΕΚΘΕΣΗ: Στα 7,00 ευρώ από 8,70 πριν μειώνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή (περιθώριο ανόδου 121,5%) η Euroxx σε έκθεση στην οποία διατηρεί την σύσταση “Απόδοση ανώτερη της αγοράς”. H χρηματιστηριακή περικόπτει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του δ΄ τριμήνου 2015 του Ομίλου. Ωστόσο τονίζει ότι παρά το “ψαλίδισμα” των προβλέψεων η δυναμική των κερδών παραμένει θετική.

 

Για το 2015 τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη προβλέπεται να ανέλθουν στα 37 εκατ. και ο τζίρος στα 1,31 δισ. ευρώ. Η μτχ εφέτος έχει κινηθεί στο εύρος 2,7000 και 3,7000 με μέσο όρο 3,2100 και με συναλλαγές 11,31 εκατ. τμχ (το 9,67% του συνολικού αριθμού) και υποχωρεί κατά 13,90% από την τιμή της στις 31.12.2015 στα 3,6700 ευρώ. Στα 6,2000 πέρυσι τον Μάιο…

.

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ: Τα Ελληνικά Χρηματιστήρια μαζί με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή συνεχίζουν την ροή δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του δ’ τριμήνου το απόγευμα της Δευτέρας…Την σκυτάλη παίρνουν Μυτιληναίος και ΜΕΤΚΑ το πρωί της Τετάρτης (23/3) ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

 

H χρηματιστηριακή εβδομάδα τελειώνει την Πέμπτη με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Aegean Air (24/3) καθώς η Παρασκευή είναι Εθνική αργία και το Χρηματιστήριο θα είναι κλειστό.

.

KLEEMANN: Δανεισμός 19,7 εκατ.ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 19,77 εκατ.ευρώ (Μηδενικός ο καθαρός δανεισμός…).Τα ίδια κεφάλαια στα 78,16 εκατ.ευρώ. Ο δείκτης δανειακής μόχλευσης, φυσικά, ανύπαρκτος. Απασχολεί προσωπικό 1127 ατόμων από τα 1020 πέρυσι.

 

Οι διεθνείς πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 6,1% και ανέρχονται πλέον σε 90% του τζίρου, ενώ οι πωλήσεις εσωτερικού παρουσίασαν αύξηση 3,3%. Αποτιμάται σε 34,3 εκατ. ευρώ στη τιμή του 1,4500 ευρώ. Λογιστική αξία μετοχής 3,30 ευρώ, στο -5,23% εφέτος.

.

ΧΠΑ: Συνεδρίαση μεγάλων, αρνητικών, εκπλήξεων, μετά το triple witching Μαρτίου, που συντελέστηκαν στις τελικές δημοπρασίες, στην υποκείμενη Αγορά και επηρέασαν και την Αγορά Παραγώγων. Το συμβόλαιο του FTSE κινήθηκε μεταξύ 149,25 και 159,5 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες, αύξησε την υπερτίμηση 1,8%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Ακόμα και χθες δεν λύγισε ολοκληρώνοντας το 5ήμερο με μία μόλις αρνητική συνεδρίαση… Το P/BV της μετοχής της είναι μικρότερο του 1 και σημαντικά μάλιστα…Ο όμιλος παράγει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές (με βάση το εννεάμηνο του 2015)… Υπάρχει η παραδοχή ότι έχει θετικές προοπτικές για το 2016… Τρία χαρακτηριστικά που τα διαθέτει ο όμιλος της ΓΕΚΤΕΡΝΑ και που ελάχιστοι στο υπόλοιπο ΧΑΑ διαθέτουν…

.

ΜΟΗ: Σύσταση ΑΓΟΡΑ και τιμή-στόχο τα 15,00 ευρώ από τα 14,60 ευρώ προηγουμένως, δίνει η HSBC για τη μετοχή χάρη στα ισχυρά της αποτελέσματα για τη χρήση του 2015, με τα κέρδη να ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ που είναι τα μεγαλύτερα στην ιστορία της…

.

ΠΠΑΚ: Η εταιρεία αποτιμάται από την… αγορά σε 3,75 εκατ. ευρώ, όταν στο 2015 έχει σημειώσει καθαρή κερδοφορία σχεδόν 1,25 εκατ. ευρώ. ΔΗΛΑΔΗ εμφανίζει πολλαπλασιαστή κερδών 3(!) και σε διπλασιασμό τιμής της θα έχει P/e 6.

 

Η εταιρεία εμφανίζει λίαν ικανοποιητικούς δείκτες ρευστότητας και διαθέτει ταμείο που καλύπτει το 65% της κφση της.Ο δείκτης ταμειακής μόχλευσης συνεχίζει την…κατηφόρα έχοντας κατέλθει στο 0,63 όταν πριν μερικά χρόνια βρισκόταν στο…3!! Θα προχωρήσει σε καταβολή μερίσματος ποσού 0,11 ευρώ ανά μετοχή (απόδοση καθαρά 10% περίπου)

.

ΜΥΤΙΛ: Στα 7,2000 από 7,8000 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση “buy” για τον τίτλο. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η μείωση στην τιμή-στόχο σχετίζεται με πιο συντηρητικές εκτιμήσεις για τη Μέτκα.

 

Ωστόσο, τονίζει η IBG, οι χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου φέρνουν τον κλάδο ηλεκτρικής ενέργειας στο προσκήνιο και ενισχύουν το πρόγραμμα περικοπών κόστους της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Στα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής, η τιμή-στόχος της IBG υποδηλώνει ισχυρά περιθώρια ανόδου για τον τίτλο, άνω του 125%…

.

Αν και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί στο σύνολό τους τα αποτελέσματα χρήσης 2015, ήδη υπάρχουν υποψήφιες εταιρείες για ένταξη στην κατηγορία της επιτήρησης. Μία εξ αυτών είχε θέσει και πέρυσι υποψηφιότητα, αλλά λόγω ότι μέρος από τις ζημιές προερχόταν από αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων και όχι από λειτουργική δραστηριότητα δεν εντάχθηκε.

 

Όμως και για το 2015 ανακοίνωσε μεγάλες ζημιές που υπερβαίνουν το 30% της καθαρής θέσης, θέτοντας έτσι ξανά υποψηφιότητα για την εν λόγω κατηγορία. Η στήλη δεν δημοσιεύει ονόματα εταιρειών καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις εταιρειών που έπρεπε να ενταχθούν στην επιτήρηση αλλά τελευταία στιγμή υπήρξε είτε αλλαγή κανονισμού, είτε κάποια δήλωση από τον βασικό μέτοχο που άλλαζε τα δεδομένα. Οπότε ας περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017