«Λογαριασμοί της μητέρας μου και αγροτεμάχια της συζύγου μου» λέει ο Σταθάκης για το… «τρύπιο» Πόθεν Έσχες | Mikrometoxos.gr

«Λογαριασμοί της μητέρας μου και αγροτεμάχια της συζύγου μου» λέει ο Σταθάκης για το… «τρύπιο» Πόθεν Έσχες

04.12.2015 00:11

Απάντηση για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του που αποφάσισε να αναθέσει στους ορκωτούς λογιστές μετά την αντιπαραβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάσταση, που κατέθεσε από το 2011 και μετά, η Επιτροπή «πόθεν έσχες», έδωσε ο Γιώργος Σταθάκης με γραπτή του δήλωση.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός,  οι επίμαχοι λογαριασμοί ήταν της μητέρας του και ο ίδιος συνδικαιούχος μέχρι το 2013 για να αποσυρθεί την επόμενη χρονιά. Ως προς τα ακίνητα, δικαιολογείται ότι οι παραλείψεις αφορούν αγροτεμάχια της συζύγου του. Νωρίτερα, ο υπ. Οικονομίας δήλωνε: «Ουδέν σχόλιο, να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Αναλυτικά η δήλωση Σταθάκη σχετικά με την απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής:

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

 

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017