«Λογαριασμοί της μητέρας μου και αγροτεμάχια της συζύγου μου» λέει ο Σταθάκης για το… «τρύπιο» Πόθεν Έσχες

Απάντηση για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του που αποφάσισε να αναθέσει στους ορκωτούς λογιστές μετά την αντιπαραβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάσταση, που κατέθεσε από το 2011 και μετά, η Επιτροπή «πόθεν έσχες», έδωσε ο Γιώργος Σταθάκης με γραπτή του δήλωση.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός,  οι επίμαχοι λογαριασμοί ήταν της μητέρας του και ο ίδιος συνδικαιούχος μέχρι το 2013 για να αποσυρθεί την επόμενη χρονιά. Ως προς τα ακίνητα, δικαιολογείται ότι οι παραλείψεις αφορούν αγροτεμάχια της συζύγου του. Νωρίτερα, ο υπ. Οικονομίας δήλωνε: «Ουδέν σχόλιο, να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Αναλυτικά η δήλωση Σταθάκη σχετικά με την απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής:

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».