Λεωφ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε…

ΧΑΡΑΚΙΕΣ (Ηλ.Ζαχ.): Τεχνικά και όσον αφορά τον ΓΔ, ο οποίος ολοκλήρωσε την συνεδρίαση χαμηλότερα από το μέσον της ημερήσιας διακύμανσης, ζητούμενο για την συνέχεια είναι η διατήρηση υψηλότερα της ζώνης των 550 με 560 μονάδων…

Σχετική εικόνα

Καθώς θα ανοίξει ανοδικό μέτωπο με τα πολύ σκληρά επίπεδα των 580, 600 και 630 μονάδων…

Στην περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,91%), αυτός έκλεισε μέσα στην αποφασιστική ζώνη 153 – 157, ανοδική διάσπαση της οποίας θα δώσει κίνηση προς τις 162 – 164 μονάδες. 

Πρώτη σημαντική στήριξη οι 151 και επόμενες οι 144 και 137 μονάδες. Το “stop” στο “long”, στις 147 μονάδες, ενώ σε “intraday” γράφημα έχει ανέβει στις 151 μονάδες.

ΙΤΑΛΙΑ: Η ΕΚΤ ελέγχει σε καθημερινή βάση τα επίπεδα ρευστότητας Ιταλικών Τραπεζών, μεταξύ των οποίων και oι “Monte dei Paschi di Siena” και “Banca Carige”, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Σχετική εικόνα

Δημοσίευμα στην Ιταλική εφημερίδα “La Repubblica”, την Δευτέρα, ανέφερε πως η ΕΚΤ ελέγχει σε καθημερινή βάση την ρευστότητα και των “Banca Popolare di Vicenza” και “Veneto Banca”. 

Σημειώνεται ότι οι μετοχές των Ιταλικών Τραπεζών έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση από την αρχή του έτους, λόγω ανησυχιών για τα 360 δισ. μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

Το Goldman Sachs Group προέβλεψε πως η άνοδος που έχει σημειωθεί στα Εμπορεύματα από το Σιδηρομετάλλευμα μέχρι τον Χρυσό πρόκειται να ξεθυμάνει…

Σχετική εικόνα

Και οι τιμές του Χαλκού και του Αλουμινίου θα πέσουν μέχρι 20% το επόμενο έτος, ενώ επανέλαβε ότι το Πετρέλαιο θα κινηθεί μεταξύ 20 και 40 δολάρια το βαρέλι.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για την μετοχή στα 5,00 από 7,50 ευρώ δίνει η Euroxx σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ για την εισηγμένη. Η μείωση στην τιμή-στόχο αντανακλά στις μειωμένες προβλέψεις της Euroxx για τα κέρδη της ΠΛΑΙΣΙΟ.

Σχετική εικόνα

Οι αναλυτές της μειώνουν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή 2016-2017 κατά 57-58% και τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις στο ίδιο διάστημα κατά 14-16% καθώς εκτιμούν ότι το πληγέν καταναλωτικό κλίμα θα χρειαστεί χρόνο για να αποκατασταθεί.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι με βάση την τιμή-στόχο τα περιθώριο ανόδου της μετοχής διαμορφώνονται στο 25%.Η μετοχή έχει υπεραποδόσει έναντι τις αγοράς κατά 11% τους τελευταίους 12 μήνες και κατά 5% μέχρι στιγμής στο έτος (εμφανίζει πτώση 6%).

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Η αποτίμησή της παραμένει πολύ μακρυά από την αντίστοιχη της θυγατρικής (162 έναντι 258 εκατ. ευρώ…)

Η εταιρεία, παράγει μετρητά σε… ποσότητες, καθώς οι ελεύθερες ταμειακές ροές από 101,8 εκατ. στο 9μηνο του 2014 στο ίδιο διάστημα του 2015 ανήλθαν σε 135 εκατ. ευρώ.

Σχετική εικόνα

Που με την κεφαλαιοποίηση της στα 162 εκατ. ευρώ συνιστά την υψηλότερη απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών στο ΧΑΑ, της τάξης του 84%.

Ξεχώρισε ιδιαίτερα χθες, με κλείσιμο στα υψηλά της συνεδρίασης, στο +9,79%.

ΑΝΤΕ και στα Δικά μας: “Τo LSE και το Deutsche Boerse στοχεύουν σε συνέργειες πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, μόλις ολοκληρωθεί η συγχώνευση των δύο Χρηματιστηρίων”, δήλωσαν στο Reuters τρεις καλά πληροφορημένες πηγές. 

Σχετική εικόνα

Δύο από τις πηγές ανέφεραν πως το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και το Χρηματιστήριο της Γερμανίας θα ανακοινώσουν επίσημα την συγχώνευση τους την επόμενη εβδομάδα.
 
BIOXAΛΚΟ: Η Viohalco SA, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης συσταθείσα σύμφωνα με το βελγικό Νόμο (Viohalco), ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, μετά την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσης με απορρόφηση από τη Viohalco των ελληνικών εταιρειών 
Σχετική εικόνα
 
Ελβάλ Συμμετοχών Α.Ε. (Ελβάλ), Διατούρ Διαχειριστική και Τουριστική Α.Ε. (Διατούρ), Alcomet Χαλκού και Αλουμινίου Α.Ε. (Alcomet), και της λουξεμβουργιανής εταιρείας Eufina S.A. (Eufina)
 
Tο μετοχικό κεφάλαιο της ανέρχεται σε 141.893.811,46 ΕΥΡΩ και διαιρείται σε 259.189.761 μετοχές χωρίς ονομαστική αξία, φέρουσες 259.189.761 δικαιώματα ψήφου, σύμφωνα με το άρθρο 15§1 του βελγικού νόμου περί διαφάνειας της 2ας Μαΐου 2007.
* ,