Λεωφ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε…

Στα θετικά της συνεδρίασης, ότι δεν απειλήθηκαν οι 471 – 470 μονάδες, όμως από την άλλη αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δείκτης, ούτε καν διανοήθηκε να πλησιάσει το ψυχολογικό όριο των 500 – 503 μονάδων. Συνεπώς, η τεχνική εικόνα βραχυπρόθεσμα θα αλλάξει άρδην μόνο με καθαρή ανοδική διάσπαση του συγκεκριμένου σημείου και αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα.

.

Μέχρι στιγμής στα θετικά εντάσσονται αφενός η επίσπευση της δημοσίευσης των ισολογισμών των συστημικών τραπεζών, την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και αφετέρου η αναβάθμιση του αξιόχρεου τους από τη Moody΄s την περασμένη Παρασκευή.

Από την άλλη, το βασικό εμπόδιο για μια πιθανή ανοδική διαφυγή της αγοράς, παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η κάθοδος των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα αρχίζει σταδιακά και με.. δόσεις.

.

Η αρχή γίνεται από τα δημοσιονομικά κλιμάκια που θα ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για να συμφωνηθεί ο “λογαριασμός” των μέτρων, ενώ αβέβαιη παραμένει η ημερομηνία άφιξης των επικεφαλής των θεσμών.

.

Στο ταμπλό τώρα, αν και ο τραπεζικός κλάδος έδειξε το δρόμο της ανόδου, γρήγορα, επιλεγμένα blue chips ανέλαβαν τα ηνία της ανοδικής κίνησης.

Η Ελλάκτωρ ξεχώρισε, διευρύνοντας σταδιακά το ποσοστό ανόδου της, ώσπου έκλεισε με κέρδη 9,09%. Ακολούθησαν οι ΕΧΑΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια, με τους τίτλους να κλείνουν στο +7,49% και +7,06% αντίστοιχα…

.

Ενώ η Πειραιώς ολοκλήρωσε τελικά τη συνεδρίαση στο +5,22%, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στο +10,43%.

ΜΠΕΛΑ: Τώρα πως γίνεται να διαλύεται η αγορά και η μετοχή της να ενισχύεται, ενώ όταν ξεφεύγει προς τα πάνω αυτή να…υποφέρει στα τερματικά… τι να σας πούμε… Σαν να μας ρωτάτε… τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια!

ΜΕΙΟΝ 47% από την αρχή του 2016 η μτχ της ΑΛΦΑ, -51,6% η ΕΤΕ, -60,19% η ΕΥΡΩΒ και -56,47% η ΠΕΙΡ. Στα 5,5 δισ. ευρώ η συνολική κφση των 4 συστημικών που πρόσφατα ενισχύθηκαν μέσω της ανακεφαλαιοποίησής τους κατά 14,4 δισ. ευρώ.

.
ΜΕΤΑΞΥ φθοράς και αφθαρσίας κινούνται οι μετοχές των Kleeman Hellas, Σωλ/γειων Κορίνθου, Πλαίσιο, Autohellas, MLS, Ανεμος κλπ…

.

ΟΛΠ: Πτωτικός και χθες ο τίτλος, με κλείσιμο στα 10,90 ευρώ που αποτιμούν τον μεγαλύτερο λιμένα της Μεσογείου στα… 272,5 εκατ. ευρώ στο ταμπλό της χώρας της φαιδράς πορτοκαλέας…

.
ΟΤΕ: Ουσιαστικά δεν έχει καταφέρει καν να ανατρέψει την πτωτική του επιθετική τάση. Αυτό συμβαίνει με κλείσιμο πάνω από τα 7,05 ευρώ…

ΟΤΕ(Ι): Ενώ το stop μας στο short είναι το επίπεδο των 7,29 ευρώ, του οποίου η διάσπαση και μόνο μπορεί να δώσει συνέχιση. Στήριξη στα 6,56, που διάσπαση τους μπορεί να μας δώσει τα 6,05 ευρώ.

ΟΤΕ(ΙΙ): Στο +1,90% στα 6,9800 ευρώ χθες, με υψηλό ημέρας στα 7,18 ευρώ (+4,82%) που δεν άντεξαν… Οι συναλλαγές ανήλθαν σε 4,47 εκατ. ευρώ (15,3% του συνόλου) για τα 635 χιλ. τμχ που μεταβιβάστηκαν (μ.ο. 7,04 ευρώ).

.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ εφέτος από τα 24,10 ευρώ ο τίτλος του ΟΛΘ, για να απωλέσει έκτοτε σταδιακά και μεθοδικά τα 23,22, 21 και τώρα και τα 20,00 ευρώ.

ΟΛΘ: Μετά δε και το χθεσινό -7% στα νέα χαμηλά των 18,70 ευρώ κινδυνεύει να χάσει και την επαφή με τα 19,00 ευρώ. Αποτιμάται πλέον στα 188,5 εκατ. ευρώ με απώλειες 20% περίπου εφέτος.

.

ΜΕ μία μετοχή η ΤΡΑΣΤΟΡ έχασε το 15,77% της αξίας της υποχωρώντας στο 0,7050 ευρώ, χαρακτηριστικό δείγμα του ενδιαφέροντος που τρέφουν απέναντί της οι νέοι μεγαλομέτοχοι.

ΤΡΑΣΤΟΡ: Που αν δεν απατώμεθα πλήρωσαν πέρυσι περί τα 1,4000 ευρώ το κομμάτι. Πολύ “Large” άτομα.

.

ΕΛΚΑ: Δεν έκαναν πράξη χθες, ενώ από την αρχή της χρονιάς και σε σύνολο (35) συνεδριάσεων οι συναλλαγές τους δεν ξεπέρασαν τα 10,7 χιλ. τεμάχια. Σε (16) συνεδριάσεις δεν άνοιξαν στο ταμπλό…

ΕΛΚΑ(Ι): Αποτιμώνται σε 21,6 εκατ. ευρώ και δεν παρουσιάζουν το παραμικρό ενδιαφέρον με την τακτική που ακολουθεί ο όμιλος.

.

ΟΛΥΜΠ: Ο όμιλος Στέγγου την περίοδο της χρηματιστηριακής κρεπάλης, συν τοις άλλοις, είχε κάνει και αμκ κατά 293 εκατ.ευρώ… Τώρα, απλά…”σφυρίζει κλέφτικα”.

.

FRIGOGLASS: Μετά και το χθεσινό πατατράκ του -22,36% και τα νέα ιστορικά χαμηλά της εκθέτει όλους εκείνους των αναλυτών που ποτέ δεν σταμάτησαν να την ξεχωρίζουν και να την εξυμνούν σε αδιανόητα για την αξία της επίπεδα τιμών…

* ,