Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Οι βασικοί πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου της Εθνικής Τράπεζας

Ο δνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης κατά το χαιρετισμό του στην απονομή των βραβείων στον 5ο Διαγωνισμό "i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία" που διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα, Πέμπτη 21 Μαϊου 2015. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Αναφερόμενος αναλυτικότερα στους επιμέρους πυλώνες, ο δ/νων σύμβουλος του ομίλου της ΕΤΕ ΒΑΝΚ Λεωνίδας Φραγκιαδάκης είπε μεταξύ άλλων ότι η Εθνική θέλει να αυξήσει την αποδοτικότητα του λειτουργικού της μοντέλου, να απλοποιήσει τις διαδικασίες της και να χαμηλώσει το κόστος της.

Όπως σημείωσε, «η βελτίωση της αποδοτικότητας του οργανογράμματος άρχισε από τη διοίκηση, και θα διαχυθεί σιγά – σιγά σε όλα τα στρώματα. Η εθελούσια έξοδος που θα πραγματοποιηθεί ώστε να εκπληρώσουμε την δέσμευσή μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα γίνει με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της διαταραχής των λειτουργιών μας και με απόλυτη εστίαση στους ανθρώπους μας και στη διαφύλαξη της κουλτούρας μας.

Το πλάνο της εθελούσιας βρίσκεται σε στάδιο μελέτης, καθώς θεωρούμε πολύ σημαντικό να γίνει προσεκτικά και με τρόπο που θα εξυπηρετεί όλους όσοι επιλέξουν να συμμετέχουν», αναφέρει ο κ. Φραγκιαδάκης.

Αναφορικά με την ποιότητα του χαρτοφυλακίου, επισημαίνει ότι η τράπεζα θέλει να ενδυναμώσει τις λειτουργίες χειρισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να αναζητήσει ευκαιρίες για πιο ριζικές, μακροχρόνιες και αποτελεσματικές λύσεις.

Για αύξηση των εσόδων, επισημαίνει ότι στόχος είναι βελτίωση της απόδοσης προμηθειών, επέκταση των σχέσεων με τους πελάτες, προώθηση της χρήσης των προϊόντων στους πελάτες που τα έχουν ανάγκη, «διαβάζοντάς» τους καλύτερα και όντας πιο ενεργοί στην προσέλκυσή τους.

* ,