Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά - Τι είπε για το χρέος - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά – Τι είπε για το χρέος

27.05.2016 11:57

Η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι επιθυμεί η Ελλάδα να λάβει την χρηματοδότηση, τονίζοντας ωστόσο ότι μένει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει.

Όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι δεν βιώνει πλέον στιγμές της κρίσης του 2008.

Η ίδια ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν ήταν ένα θέμα μεταξύ των G-7 αναφέροντας χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, ότι “ο καθένας ήθελε να αποφύγει μια συζήτηση για το Grexit την ίδια στιγμή που είναι ανοιχτή η συζήτηση για το πως θα αποφευχθεί το Brexit”.

Αναφερομένη στην Ελλάδα ανέφερε ότι στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει βήματα μπροστά ωστόσο απαιτείται ακόμη πρόσθετη δουλειά στον τομέα αυτό.

Για το θέμα του Δημοσίου Χρέους επανέλαβε ότι το ΔΝΤ θα επανέλθει με τη δική του ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους αργότερα, διαβεβαιώνοντας ότι το Ταμείο θα συνεχίσει να εργάζεται με τους Ευρωπαίους για την εφαρμογή των μέτρων, που είναι απαραίτητα προκειμένου να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο. ”

” Θέλουμε ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις και χρειαζόμαστε το χρέος της Ελλάδος να είναι βιώσιμο”, υπογράμμισε η Lagarde.

Επεσήμανε, δε, ότι πλέον το ζήτημα της βιωσιμότητας βρίσκεται στο “τραπέζι των διαπραγματεύσεων” και το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους, με βάση την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ εξέφρασε την επιθυμία της να συμμετάσχει το Ταμείο χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Όμως, όπως αποσαφήνισε, ακόμη δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει με ποιόν τρόπο το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αποτελεί προϋπόθεση, καθώς και η βιωσιμότητα του Χρέους.

Τα μηνύματα Μέρκελ – Ομπάμα για το ελληνικό χρέος

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα για την ελληνική κρίση χρέους, στο πλαίσιο της Συνόδου των G7 στην Ιαπωνία.  

Η ελληνική κρίση χρέους έχει αμβλυνθεί, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει στον οικονομικό τομέα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει περιοριστεί, αλλά απομένει ακόμη πολλή δουλειά, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αναμένεται να εξεταστεί στη σύνοδο των G7, δεδομένης της κόντρας ΔΝΤ- Γερμανίας.

Tην ικανοποίησή τους για τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου του GF στην περιοχή της Ise -Shima της Ιαπωνίας.

«Είμαστε ευτυχείς που το Eurogroup κατάφερε να βρει μια συμφωνία τόσο μεταξύ των 19, όσο και με το ΔΝΤ» δήλωσε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Επιτοροπής υπενθύμισε ότι πέρυσι, στη Σύνοδο του Elmau, η Ελλάδα ήταν το πιο δραματικό θέμα στην ημερήσια διάταξη και τόνισε ότι σήμερα το θέμα αυτό έχει επιλυθεί και ότι τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, που ανακοίνωσε το Eurogroup, έχουν αρχίσει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Από την πλευρά του, ο Ντ.Τουσκ τόνισε ότι η συμφωνία του Eurogroup έστειλε ένα «ισχυρό μήνυμα σταθερότητας» για την Ελλάδα, την ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος σε αυτή την κρίση, μεταρρυθμίζοντας τη χώρα. H ελληνική τραγωδία δεν θα επανέλθει», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017