Κ.Χρυσόγονος-ΣΥΡΙΖΑ: Δεν βλέπω εκτόξευση της οικονομίας, εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κ.Χρυσόγονος-ΣΥΡΙΖΑ: Δεν βλέπω εκτόξευση της οικονομίας, εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος…

03.05.2016 10:20

«Δεν θα έλεγα και για εκτόξευση (της οικονομίας) εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, ανάκαμψη χρειάζεται για να δημιουργηθούν νέες εργασίες ειδικά για τους νέους», είπε στον ΣΚΑΙ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, εκφράζοντας την ελπίδα για συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου .

«Τα επιπλέον μέτρα (ύψους 3,5 δισεκ. ευρώ) θα γραφτούν, ελπίζω όμως ότι δεν θα εφαρμοστούν τελικώς, αλλά και τα 5,4 δισεκ. ευρώ μέτρα θα είναι οδυνηρά»

Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε δε ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο, όταν αναφέρει ότι πλεόνασμα 3,5% δεν είναι ρεαλιστικό σε μακροπρόθεσμη βάση. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βάθος χρόνου σε 3,5% πλεόνασμα» ξεκαθάρισε.

Ο κ.Χρυσόγονος είπε ότι περισσότερα μέτρα , σημαίνουν περισσότερη φορολογία, και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί μένουν στο φορολογικό απυρόβλητο όσοι έχουν λεφτά σε θυρίδες στις τράπεζες, ενώ αιμορραγούν οι καταθέτες. Πρέπει να δικαιολογείται η προέλευσή τους» τόνισε, ενώ άφησε αιχμές και κατά του ΥΠΟΙΚ δηλώνοντας ότι «χθες έπρεπε να είχαν διασυνδεθεί οι ταμειακές μηχανές με το TAXISnet». Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, η κυβέρνηση πρέπει να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή.

«Καλώς η κυβέρνηση αντιστέκεται στις πιέσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα»  καθώς υπονομεύεται η οικονομική δραστηριότητα, αλλά και οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπορεί να παρουσιάσουν διαρροές

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017