Κ.Μητσοτάκης – Παρίσι: Νέα πολιτική με επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα χρειάζεται  ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, στο Παρίσι .

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος -συνοδευόμενος από αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη- συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Μανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Νικολά Σαρκοζί,  στάθηκε στην ανάγκη μείωσης των φόρων και των κρατικών δαπανών, ενώ ζήτησε να δοθεί έμφαση «στις δομικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα μας να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων».

Όπως πρόσθεσε, χωρίς επενδύσεις δεν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει επενδύσεις στη χώρα».

Ο κ.Μητσοτάκης  χαρακτήρισε τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας κ.Μακρόν «μεταρρυθμιστή» και επανέλαβε ότι στην Ευρώπη «η βασική διαχωριστική γραμμή, δεν είναι τόσο μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς όσο μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ μεταρρυθμιστών και λαϊκιστών».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, θα στηρίξουμε όμως τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε σήμερα το πρωί ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ζωντανή συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 24.

Σε ερώτημα για την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα για το μεταναστευτικό δήλωσε: “Ο Αλέξης Τσίπρας για οκτώ μήνες δεν έκανε τίποτα για το ζήτημα της μετανάστευσης, έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πιο εύκολη οδός για να περάσει κανείς στην Ευρώπη είναι μέσω των ελληνικών νησιών, όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα ήταν πολύ αργά. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη και να δούμε αν η συμφωνία με την Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Είμαι αισιόδοξος, αλλά εντούτοις, η κατάσταση στην Τουρκία είναι προβληματική. Ελπίζω ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της”.

Σε άλλο ερώτημα για το τι διαφορετικά θα μπορούσε να κάνει το κόμμα του τη στιγμή που έχει ήδη αποτύχει στο παρελθόν, ανέφερε: “Δεν είμαι σίγουρος ότι η πολιτική μας απέτυχε, η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2014 να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Χάσαμε δύο χρόνια με τον κ. Τσίπρα, δεν είχαμε ανάπτυξη το 2015, δεν βλέπουμε ανάπτυξη το 2016. Και πραγματικά με τον κ. Τσίπρα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, διότι όλα τα μέτρα που προτείνει είναι μέτρα φορολογικά, δεν υπάρχουν πραγματικά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στο ότι μπορεί να επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη. Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά μας”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.