Κ.Μητσοτάκης: Εκλογές! - Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο γιατί είπε ψέματα στους πολίτες - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κ.Μητσοτάκης: Εκλογές! – Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο γιατί είπε ψέματα στους πολίτες

12.05.2016 08:25

«Το αίτημα για εκλογές είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο γιατί είπε ψέματα στους πολίτες, ανέφερε.

” Ο κ. Τσίπρας μίλησε στη Βουλή για αυταπάτη. Ψέματα λέει ο κ. Τσίπρας. Το κόστος αυτής της αυταπάτης ήταν τεράστιο. Ο κ. Τσίπρας έλεγε ψέματα, οδηγούσε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Ήξερε καλά τι έκανε και τι κάνει σήμερα. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές με ένταση, γιατί θεωρούμε πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Δε θα περιοριστούμε μόνο σε αυτό το αίτημα. Στοχεύουμε να συγκρουστούμε ανοιχτά με μία κυβέρνηση επικίνδυνη και να διαμορφώσουμε μία πλατιά κοινωνική συμμαχία.

«Το βασικό πρόβλημά μας είναι το μίγμα των μέτρων και τα 5,4 δισ. ευρώ τα οποία θα επιβαρύνουν κάθε ελληνικό νοικοκυριό», εξήγησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είπε, παρόλο που «η κυβέρνηση αγωνίζεται να πείσει ότι τα μέτρα αφορούν λίγους», «η πραγματικότητα είναι ότι οι έμμεσοι φόροι οι οποίοι θα έρθουν και θα ψηφιστούν εντός των επόμενων 10 ημερών, θα επιβαρύνουν κάθε ελληνικό νοικοκυριό ειδικά τους πιο αδύναμους οι οποίοι επιβαρύνονται από τους έμμεσους φόρους».

Αναφέρθηκε στον Φ.Π.Α. που από το 23% ανεβαίνει στο 24%, στην αύξηση της φορολογίας στη βενζίνη και σε διάφορους άλλους έμμεσους φόρους για τους οποίους συζητείται να αυξηθούν και «είναι δεδομένο ότι θα επιβαρύνουν τελικά όλους τους Έλληνες».

Για το θέμα του χρέους, ο πρόεδρος της ΝΔ αφού σημείωσε πως «η συζήτηση είχε ξεκινήσει στους ευρωπαϊκούς κύκλους από τον Νοέμβριο του 2012 και σήμερα ακόμα ρητή δέσμευση δεν έχουμε πάρει», έδειξε να είναι επιφυλακτικός ως προς την προωθούμενη ρύθμιση στο βαθμό που αυτή συνδέεται με το «αέναο» 4ο Μνημόνιο που φαίνεται να δέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις προβλέψεις για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

«Μπορούμε ενδεχομένως να πετύχουμε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για λίγο χρόνο, αλλά να δεσμευτούμε αυτή τη στιγμή ως χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα 15 χρόνια της τάξης του 3,5% θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό», είπε. «Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο θα μας καταδικάσει μονίμως σε πολιτικές λιτότητας και τελικά θα επιβάλει, προσέξτε, ένα αέναο μνημόνιο», συνέχισε. «Το 4ο μνημόνιο μπορεί να είναι ένα συνεχές μνημόνιο επιτήρησης της χώρας και σίγουρα δεν είναι αυτό το οποίο σήμερα χρειαζόμαστε».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «πραγματικές μεταρρυθμίσεις αυτή η κυβέρνηση  δεν μπορεί,  δεν θέλει και δεν ξέρει πώς να κάνει». Ενώ αναφερόμενος στον Δημόσιο Τομέα διαβεβαίωσε ότι «ως Νέα Δημοκρατία δεν συζητάμε για απολύσεις στο Δημόσιο. Συζητάμε, όμως, για πολύ καλύτερη ανακατανομή του προσωπικού, η κυβέρνηση δε έχει κάνει απολύτως τίποτα σε αυτήν την κατεύθυνση».

Υποστήριξε, τέλος, ότι «οι σχέσεις εμπιστοσύνης»  που θέλει να χτίσει το κόμμα του με την ελληνική κοινωνία «στηρίζονται στην αλήθεια και στην ευθύνη της αλήθειας».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017