Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι ένα γερασμένο κόμμα

«Η ΝΔ είναι ένα γερασμένο κόμμα… Από το 2009 η ΝΔ βρίσκεται σε πορεία φθίνουσα» τόνισε τη Δευτέρα ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «είχε και τις ανακάμψεις της».
«Έχω θέμα με ένα κόμμα που κάνουν κουμάντο παλαιοί μηχανισμοί» είπε μιλώντας στο Mega ο βουλευτής της ΝΔ. «Η ΝΔ δεν θα ανανεωθεί πραγματικά αν δεν φέρουμε πολλούς νεοδημοκράτες να πουν την άποψή τους. Αν αυτή η εκλογή είναι εκλογή παραδοσιακών μηχανισμών τότε δεν είμαι ο κατάλληλος υποψήφιος, αλλιώς πιστεύω ότι έχω όλα τα εχέγγυα» πρόσθεσε για τις ενστάσεις που υπάρχουν για την εκλογή προέδρου από τη βάση.
«Πιστεύω ότι ο Σαμαράς και ο Καραμανλής δεν θα εμπλακούν στη διαδικασία εκλογής προέδρων… Δεν είναι ρόλος των πρώην προέδρων να καθορίζουν τη διαδικασία διαδοχής» τόνισε δε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς μου θα επισκεφτώ όλους τους τέως πρωθυπουργούς» διευκρίνισε ο βουλευτής.
Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που ανακοίνωσε το Σάββατο την υποψηφιότητά του, δήλωσε ότι «χαιρετίζω την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, έχει έργο, αλλά το συνταγματικό ασυμβίβαστο (σ.σ επειδή είναι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται η εκλογή του στο Κοινοβούλιο μέχρι το Μάιο του 2019 ) θα οδηγήσει σε καθεστώς δυαρχίας με εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο.»
«Η ΝΔ είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα» επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. «Θα προτείνω ο πρόεδρος της ΝΔ να έχει θητεία» πρόσθεσε ο κ. Μητοστάκης.
«Θα βρεθώ απέναντι σε όσους θεωρούν ότι το κράτος είναι λάφυρο, θα βρεθώ σκληρά» επισήμανε ακόμη o Κυριάκος Μητσοτάκης
Σύμφωνα με τον βουλευτή, «στη ΝΔ δεν ψάχνουμε αντί-Τσίπρα».