Κυριάκος για ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις: Δε μπορούν να κρύψουν την ανικανότητά τους - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κυριάκος για ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις: Δε μπορούν να κρύψουν την ανικανότητά τους

03.04.2016 10:55

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Λάρισα κι αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του ιστότοπου Wikileaks, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι: “Οι εσωτερικές διαφωνίες στους κόλπους των δανειστών είναι γνωστές, δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για την δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης”.

Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να αναζητά εξωτερικούς εχθρούς για να καλύψει τη δική του ανικανότητα, συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το απόρρητο των επικοινωνιών.

Κανείς δε γνωρίζει πως έγινε η υποκλοπή, αλλά σε αυτό το θέμα δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά, κατέληξε.

Παρακάτω είναι το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ:

«Φοβάμαι ότι ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ. Οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι εξάλλου γνωστές σε όλους. Δεν θα πρέπει όμως να λυθούν σε βάρος της χώρας μας. Δεν μπορούν την ίδια στιγμή όμως να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης. Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα. Άλλωστε ήταν η κυβέρνηση που δια του κ. Τσακαλώτου με επιστολή της κάλεσε το Δ.Ν.Τ. Προειδοποιώ την Κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο. Εξάλλου το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της παρέας Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και το λογαριασμό πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες. Και κάτι τελευταίο: Η Κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών. Κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί υπέκλεψε τη συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά».

Η απάντηση της κυβέρνησης:

Ο κ. Μητσοτάκης άργησε μερικές ώρες να αντιδράσει αλλά τελικά κατέληξε να πάρει τη γνωστή και αναμενόμενη θέση: την σθεναρή υποστήριξη του ΔΝΤ ενάντια στη χώρα του.
Επί της ουσίας των σημερινών αποκαλύψεων φυσικά, απόλυτη σιωπή.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις για τις οποίες χαίρεται, προέρχονται από τους ίδιους που έδειχναν σταθερό προβάδισμα της ΝΔ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017