Κριστίν Λαγκάρντ: Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα «οδηγείται στον τοίχο» - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κριστίν Λαγκάρντ: Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα «οδηγείται στον τοίχο»

08.04.2016 09:21

Τo ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα «πάει κατευθείαν στον τοίχο», σύμφωνα με τα ακριβή λόγια της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ σε ομιλία της σε συνέδριο, τα οποία έσπειραν ανησυχία για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, προκάλεσαν το ενδιαφέρον όσα είπε για το χρέος, για το οποίο δεν ανέφερε την λέξη «κούρεμα», συμφωνώντας έτσι με τους Ευρωπαίου εταίρους μας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο συνέδριο “Women in the World Summit” στη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι «το ασφαλιστικό οδηγείται στον τοίχο».
Η κ. Λαγκάρντ πρότεινε την επέκταση των ωριμάνσεων και της μείωσης των επιτοκίων των ευρωπαϊκών δανείων, χωρίς να αναφερθεί ούτε μία φορά στην λέξη “κούρεμα” ή “διαγραφής” του ελληνικού χρέους. «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι λογικοί για το χρέος που μπορεί να σηκώσει η χώρα. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του. Ας επιλέξουν τον τρόπο που θα το πράξουν. Μπορεί να γίνει με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ή μείωση των επιτοκίων».

Σε σχέση με τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Wikileaks απάντησε ότι οι διάλογοι των Τόμσεν-Βελκουλέσκου δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα καινούργιο από τα όσα ήδη έχει κατά καιρούς πει το ΔΝΤ σε σχέση με την Ελλάδα και την ελάφρυνση χρέους.
«Δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στη θέση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Από τον Ιούλιο που υπήρξε η συμφωνία λέμε δύο πράγματα: σε αυτή τη χώρα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Το χρέος αυτής της χώρας είναι πολύ υψηλό. Αυτά τα δύο θέματα υπογραμμίζαμε πάντα και πάντα τονίζαμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν. Τα περισσότερα θα πρέπει να τα προωθήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017