Κρησφύγετα σε Σεπόλια και Παγκράτι διατηρούσε ο τζιχαντιστής

Δυο κρησφύγετα στην Αθήνα σε Σεπόλια και Παγκράτιδιατηρούσε ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ,όπως προέκυψε από ελληνογαλλικές έρευνες. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, γενετικό αποτύπωμα του Αμπαούντ που εστάλη από τη Γαλλία στην Ελλάδα ταυτοποιήθηκε με ορφανό ίχνος DΝΑ που είχε καταχωρηθεί στην βάση δεδομένων της ΕΛΑΣ. 

Το συγκεκριμένο ορφανό γενετικό αποτύπωμα είχε συλλεγεί από τα δύο διαμερίσματα που ερεύνησε τον περασμένο Ιανουάριο η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης Ελλάδας – Βελγίου, για την εξάρθρωση πυρήνα τζιχαντιστών που προετοίμαζε επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων στο Βέλγιο. 

Ο Αμπααούντ βρισκόταν στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο. Την παρουσία του επιβεβαίωσε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα στελέχη της οποίας ταυτοποίησαν «ορφανό» γενετικό αποτύπωμα, που είχε συλλεγεί και από τα δύο διαμερίσματα, με αντίστοιχο που έστειλαν οι Γαλλικές αρχές.
Τα αποτελέσματα των ερευνών θα αποσταλούν στις αρχές της Γαλλίας και του Βελγίου που διεξάγουν έρευνες για τους πυρήνες τζιχαντιστών που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο Παρίσι. Η παρουσία του Αμπααούντ στη χώρα μας ταυτοποιείται αρχικά από τους Βέλγους, οι οποίοι στις 2 Ιανουαρίου ενημερώνουν τις ελληνικές αρχές προκειμένου να ερευνήσουν την παρουσία ενός «Ομάρ», το κινητό του οποίου φαίνεται να χρησιμοποιεί ο Αμπααούντ. Αν και είχε εκτιμηθεί πως έπρεπε να γίνει πρώτα επιχείρηση στην Αθήνα για τη σύλληψη του Αμπααούντ, οι Βέλγοι επιχείρησαν στο Βερβιέ εξουδετερώνοντας δύο τζιχαντιστές.
Στις 17 Ιανουαρίου, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Αστερόπης 9 στο Παγκράτι, από το οποίο προσήγαγαν τον 33χρονο Αλγερινό Ομάρ Νταμάς, ο οποίος εκδόθηκε στο Βέλγιο, και έναν Σύριο, ο οποίος στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν Γάλλος υπήκοος και σεσημασμένος «στρατολογητής» τζιχαντιστών, αλλά οι Βέλγοι είχαν πει αρχικά ότι δεν τους «ενδιέφερε», οπότε αφέθηκε ελεύθερος και εξαφανίστηκε.
Στο διαμέρισμα βρέθηκε πλήθος αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, και σε αντίστοιχη έρευνα στις 19 Ιανουαρίου σε διαμέρισμα στα Σεπόλια, που φαίνεται να είχε «καθαριστεί», βρέθηκαν γαλλικά διπλώματα οδήγησης και γενετικό αποτύπωμα που ταυτοποιήθηκε με «ορφανό» από το διαμέρισμα στο Παγκράτι.
Το κοινό αυτό γενετικό αποτύπωμα στα δύο διαμερίσματα, ταυτοποιήθηκε με εκείνο του νεκρού τρομοκράτη, που έστειλαν οι Γάλλοι αστυνομικοί μετά την εξουδετέρωση του. Αν και τα δείγματα δεν ήταν ονομαστικοποιημένα αλλά με κωδικούς, υπήρξε άτυπη επιβεβαίωση, πως πρόκειται για τον Αμπααούντ.