Κρατούμενος μέχρι την απολογία του ο Λιακουνάκος: Κατηγορείται για μίζες δύο εκατ. ευρώ (Photos) | Mikrometoxos.gr

Κρατούμενος μέχρι την απολογία του ο Λιακουνάκος: Κατηγορείται για μίζες δύο εκατ. ευρώ (Photos)

29.09.2015 13:31

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας για μίζα πάνω από δύο εκατ. ευρώ, με φερόμενους ως αποδέκτες τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τον τότε στενό του συνεργάτη Γιάννη Σμπώκο.

Μέχρι την Παρασκευή οπότε και αναμένεται να απολογηθεί, ο κ. Λιακουνάκος θα παραμείνει κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Τα χρήματα, αυτά σύμφωνα με πληροφορίες, διοχετεύτηκαν σε Τσοχατζόπουλο και Σμπώκο μέσω της εταιρείας Ιντεράξιον για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ Erieye.

Η σύλληψή του επιχειρηματία έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του στη Φιλοθέη.

Οι ανακριτικές αρχές οδηγήθηκαν στην έκδοσή εντάλματος σύλληψης του Θωμά Λιακουνάκου, κρίνοντας προφανώς ότι είναι ύποπτος φυγής, ενώ στη διάθεσή τους είχαν ήδη νέα στοιχεία από αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Τα στοιχεία αυτά «μαρτυρούν» και τις μίζες με τελικούς αποδέκτες τους Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια οπλικών συστημάτων για εναέρια έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κατηγορούμενου σήμερα επιχειρηματία.

Την υπόθεση είχε ερευνήσει αρχικά ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς Α. Ελευθεριάνος με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ε. Ράικου.

Σε βάρος του Θωμά Λιακουνάκου, η εισαγγελία Διαφθοράς είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
 
Στη συνέχεια, πριν από αρκετούς μήνες η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια η οποία και εξέδωσε το ένταλμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος εμπλέκεται και κατηγορείται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Λέοπαρντ και το πρόγραμμα του λεγόμενου «ηλεκτρονικού πολέμου».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017