Κλονίζεται η κυβέρνηση, υπό αμφισβήτηση η πλειοψηφία – Σακελλαρίδης και Νικολόπουλος καταψηφίζουν – Πιθανές νέες διαρροές

Κλονίζεται η κυβέρνηση, υπό αμφισβήτηση η πλειοψηφία - Σακελλαρίδης και Νικολόπουλος καταψηφίζουν - Πιθανές νέες διαρροές

Τριγμούς προκαλεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Δεν θα ψηφίσει ούτε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ν. Νικολόπουλος.
Τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό προκαλεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το τρίτο μνημόνιο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ζητά την παραίτηση του άλλοτε στενού του συνεργάτη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι με μια, μάλλον ασυνήθιστη, ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρεται ότι «τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr, ο κ. Σακελλαρίδης από καιρό είχε διαφοροποιηθεί από τις επιλογές του Μαξίμου, ενώ απέφευγε να τοποθετηθεί επί των εξελίξεων, τόσο για την πορεία των διαπραγματεύσεων όσο και με τους χειρισμούς του κυβερνητικού επιτελείου απέναντι στις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που θίγονται από το νέο νομοσχέδιο.
Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαφοροποίησή του αυτή, αποτυπώνεται και στη μη συμμετοχή στο υπουργικό σχήμα, παρά το γεγονός ότι ο κ. Σακελλαρίδης αποτελούσε μέρος του στενού πυρήνα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, ο κ. Σακελλαρίδης δέχτηκε, μάλιστα, το σχετικό τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να υποβάλει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.
Δεν είναι ακόμη γνωστό το τι θα πράξει ο ίδιος ο κ. Σακελλαρίδης.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία, μπορεί να βαθύνει, μετά την απόφαση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα το βράδυ της Πέμπτης.
Όπως είπε διαφωνεί με τους πλειστηριασμούς ακινήτων και επεσήμανε ότι είναι «υπόλογος αυτός που είχε υποσχεθεί σεισάχθεια στα χρέη».
«Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνω» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
«Εγώ θα ήθελα οι βίοι μας να είναι παράλληλοι και να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Πάνο Καμμένο.
Θα είναι από εκεί και πέρα δικιά του η απόφαση.
Δεν εξαρτάται από εμένα», είπε στον ΑΝΤ1 σχετικά με το αν θα παραμείνει στους ΑΝΕΛ.