Κλείνει το hegde fund για την Ελλάδα ο γαμπρός των Κλίντον | Mikrometoxos.gr

Κλείνει το hegde fund για την Ελλάδα ο γαμπρός των Κλίντον

11.05.2016 10:33

Κλείνει το hegde fund  για την Ελλάδα ο γαμπρός των Κλίντον

THE NEW YORK TIMES

“K”

Το hedge fund που είχε ιδρύσει ο γαμπρός της Χίλαρι Κλίντον, Μαρκ Mεζβινσκι, και στοιχημάτιζε στην ελληνική οικονομική ανάκαμψη πρόκειται να κλείσει, σύμφωνα με δύο επενδυτές που διατηρούν την ανωνυμία τους αλλά έχουν άμεση γνώση του θέματος.

Δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του, το επενδυτικό ταμείο του Mεζβινσκι τερματίζει την δραστηριότητά του, αφού έχει χάσει σχεδόν το 90 τοις εκατό της αξίας του, σύμφωνα με τους επενδυτές.

Το hedge fund με επωνυμία Eaglevale Hellenic Opportunity, είχε συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές για να αγοράσουν τραπεζικές μετοχές και ελληνικό δημόσιο χρέος.

Η εταιρεία με έδρα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε από τον Mεζβινσκι και δύο πρώην συνεργάτες του από την Goldman Sachs και συγκέντρωνε χρήματα  σε μια εποχή που κάποιοι στη Wall Street είχαν ελπίδες για ανάκαμψη τηςελληνικής οικονομίας. Για ένα διάστημα, ο κ.Mεζβινσκι εμφανιζόταν σε συνέδρια των hedge funds προκειμένου να προωθήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο Μαρκ Mεζβινσκι είναι παντρεμένος με την Τσέλσι Κλίντον, κόρη του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την Αμερικανική προεδρία.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017