Κι όμως υπάρχει κλάδος στην Ελλάδα χωρίς ανεργία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κι όμως υπάρχει κλάδος στην Ελλάδα χωρίς ανεργία

10.06.2016 15:37

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας, Κωστή Καγγελίδη, η ανεργία είναι μηδενική για τα στελέχη της πληροφορικής.

Στην εισήγησή του κατά το διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΕ, ο κ. Καγγελίδης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι για τα στελέχη της Πληροφορικής η ανεργία είναι μηδενική.

Αναφέρθηκε στο φαινόμενο της μετανάστευσης επιστημόνων στο εξωτερικό και παρουσίασε τη πρωτοβουλία iGrow στην οποία έχουν συμπράξει το ΤΕΕ/ΤΚΜ, το ΑΠΘ και ο ΣΕΠΒΕ για την ανάσχεση του brain drain.

TEE

«Σύμφωνα με υπολογισμούς το 2020 θα υπάρχει στην Ευρώπη ζήτηση για ένα εκατ. εργαζόμενους στον κλάδο της Πληροφορικής», τόνισε. Πάντως, όπως προκύπτει από στοιχεία του ΣΕΠΕ, ο τομέας του ΙΤ αναμένεται να παράξει νέες θέσεις εργασίας, εν μέσω κρίσης, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις εκφράζουν πρόθεση προσλήψεων στα τμήματα, που σχετίζονται με την τεχνολογία, εντός του 2016.

Αλλωστε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Τράπεζας οι επιχειρήσεις υπηρεσιών Πληροφορικής όχι μόνο άντεξαν αλλά στα χρόνια της κρίσης αλλά κατάφεραν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Ειδικά οι μικρομεσαίες εταιρείες του κλάδου αύξησαν, την περίοδο 2009 – 2014, τις πωλήσεις τους κατά 6% ετησίως έναντι πτώσης 0,2% για τις μεγάλες επιχειρήσεις του τομέα (εταιρείες με πωλήσεις μεταξύ €10 εκατ. και €50 εκατ.).

www.dikaiologitika.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017