«Κινδυνεύουμε να καταρρεύσουμε» προειδοποιούν 4 αμερικανικές πετρελαϊκές - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

«Κινδυνεύουμε να καταρρεύσουμε» προειδοποιούν 4 αμερικανικές πετρελαϊκές

12.11.2015 15:44

Η ύφεση στην αγορά ενέργειας τους τελευταίους 11 μήνες έχει αυξήσει κατακόρυφα τα χρέη των εταιρειών.

 

Οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ στον κλάδο της ενέργειας, με συνολικό χρέος 4,8 δισ. δολ., προειδοποιούν ότι μπορεί να χρεοκοπήσουν ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με το Bloomberg.Οι Penn Virginia, Paragon Offshore, Magnum Hunter Resources και Emerald Oil, οι οποίες είναι ηγετικές εταιρείες στον κλάδο της ενέργειας, προβλέπουν ότι το μέλλον τους είναι αμφίβολο αν συνεχιστεί αυτή η πτώση στην αγορά ενέργειας.
Οι εκθέσεις των Morgan Stanley και Goldman Sachs υποστηρίζουν την εν λόγω άποψη, καθώς η αγορά ενέργειας δεν φαίνεται να ανακάμπτει σύντομα. Η ύφεση στην αγορά ενέργειας τους τελευταίους 11 μήνες, έχει αυξήσει κατακόρυφα τα χρέη των εταιρειών.
Η πιθανότητα χρεοκοπίας των εταιρειών του κλάδου θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος, τονίζουν αναλυτές της Barclays. Η ιστορικά χαμηλή τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι, δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά πετρελαίου επιδεινώνοντας έτσι την κατάσταση στην αγορά ενέργειας.
«Κανείς δεν επενδύει πια στην αγορά ενέργειας», δηλώνει ο Bruce Richards, συνιδρυτής της Marathon, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 12,5 δισ. δολ. Οι επενδυτές οι οποίοι διέθεσαν 14 δισ. δολ. σε ομόλογα στην αγορά ενέργειας, υπέστησαν ζημίες αξίας 2 δισ. δολ., σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Θυμίζουμε ότι περίπου το ένα τέταρτο των κεφαλαίων στην αγορά ενέργειας, είναι σε μορφή ομολόγων. «Η ρευστότητα στον κλάδο βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσο», δήλωσε ο Jason Mudrick, ιδρυτής της Mudrick Capital Management, εταιρείας διαχείρησης κεφαλαίων. Οι τελευταίες 3 ημέρες καταγράφουν τον μεγαλύτερο πιστωτικό κίνδυνο στον κλάδο, από τον Δεκέμβριο του 2014.
Η αναθεώρηση των τιμών στην αγορά ενέργειας, κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017