Κηδεία Γερ. Αρσένη: Την Πέμπτη στις 16.00 στον Άγιο Διονύσιο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κηδεία Γερ. Αρσένη: Την Πέμπτη στις 16.00 στον Άγιο Διονύσιο

20.04.2016 10:51

Η εξόδιος ακολουθία για τον εκλιπόντα πρώην υπουργό Γεράσιμο Αρσένη, θα ψαλλεί στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι, την Πέμπτη στις 16.00. Θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας

 

ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Συλλυπητήρια εξέφρασαν ο πρωθυπουργός,  και οι αρχηγοί των κομμάτων για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη.

Ο πρωθυπουργός

“Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη” αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του, στο οποίο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γεράσιμου Αρσένη.

“Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και διανοούμενος, που επί σειρά ετών σημάδεψε με τις ιδέες και το έργο του το σοσιαλιστικό κίνημα, την πολιτική ζωή και την διακυβέρνηση της χώρας μας. Ένας διακεκριμένος επιστήμονας με πλούσια σταδιοδρομία σε Διεθνείς Οργανισμούς. Μα πάνω απ’ όλα ένας εξαίρετος άνθρωπος με ειλικρινή αγάπη και έγνοια για τον τόπο.. Αφήνει πίσω του μια πολύτιμη παρακαταθήκη αγώνων, προσφοράς αλλά και θεωρητικής σκέψης, που θα μας συντροφεύουν στις καλές και στις δύσκολες στιγμές” αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Η Φώφη Γεννηματά

Βαθύτατα θλίβει το ΠΑΣΟΚ και την πρόεδρο του Φώφη Γεννηματά ο θάνατος του αγαπημένου συντρόφου Γεράσιμου Αρσένη.

Η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει την επί χρόνια πορεία του με το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη, θεωρώντας τη αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της, καθ’ ότι υπηρέτησε το σοσιαλιστικό κίνημα διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον χαρακτηρίζει βαθιά δημοκράτη, μαχητικό, εξέχοντα ακαδημαϊκό και επιστήμονα διεθνούς βεληνεκούς. Υπογραμμίζει δε, ότι υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον ελληνικό λαό, ενώ ήταν ανυποχώρητος πάντοτε, υπερασπιζόμενος αξίες και οράματα. Φώφη Γεννηματά και ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο, Λούκα και την οικογένεια του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την θλίψη του για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επεσήμανε τον σημαίνοντα ρόλο του για δεκαετίες στο δημόσιο βίο της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι πάντοτε πολιτεύτηκε με ευπρέπεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του προς τους οικείους του.

Ο Γιάννης Δραγασάκης

Την βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε σημαίνων πολιτικός, ακαδημαϊκός, οικονομολόγος. Ανέλαβε κορυφαίες θέσεις ευθύνης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και άφησε παντού το στίγμα του”, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη.

“Πιστός στις ιδέες και τις αρχές του δεν δίστασε να συγκρουστεί για αυτές, όποτε το επέβαλε η συνείδησή του”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τα θερμά συλλυπητήρια και τη θλίψη του για την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη, εκφράζει σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα του προς την σύζυγό του Λούκα Κατσέλη και την οικογένειά της, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το Ποτάμι

Τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην μεταπολίτευση επισημαίνει το Ποτάμι, τονίζοντας ότι υπήρξε ακαδημαϊκός που επηρέασε σημαντικά τις αναζητήσεις οικονομολόγων της εποχής του κινήματος των αδεσμεύτων.

Επίσης το Ποτάμι, απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Οι ΑΝΕΛ

Την θλίψη τους για την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκφράζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η Ένωση Κεντρώων

Την βαθιά θλίψη της για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη, ενός πολιτικού που άφησε το αποτύπωμα του στην μεταπολίτευση, εκφράζει η Ένωση Κεντρώων, αποστέλλοντας και τα συλλυπητήριά της στην σύζυγό του και στην οικογένεια του.

Η ΔΗΜΑΡ

Ο Γεράσιμος Αρσένης πάλεψε για πολιτικά και συλλογικά οράματα, αλλά και για τις ανυπέρβλητες αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας, εκφράζει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.Η Δημοκρατική Αριστερά επισημαίνει ότι ο Γεράσιμος Αρσένης περνά στην ιστορία ως μια από τις σημαντικές προσωπικότητες της μεταπολίτευσης, ως κορυφαίος οικονομολόγος, που εργάστηκε στα οικονομικά τμήματα του ΟΟΣΑ και του ΟΗΕ, ενώ διετέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει στην οικογένειά του τη θλίψη της για την απώλειά του.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Την βαθιά του θλίψη για την απώλεια ενός πολιτικού που συνδέθηκε ενεργά με την μεταπολιτευτική Ελλάδα και άφησε το αποτύπωμά του στην πορεία του σοσιαλιστικού κινήματος, εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

“Υπήρξε ένας διακεκριμένος ακαδημαϊκός, ένας μαχητικός, κοινωνικός δημοκράτης, συνεπής στις ιδέες του τις οποίες υπηρέτησε από πολλές και καίριες θέσεις της δημόσιας ζωής. Ο θάνατός του συνιστά απώλεια τόσο για τον δημόσιο βίο όσο και για την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Λούκα και στα παιδιά του”.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017